Тази нощ преминахме към лятното часово време. В 03:00 ч.

...
Тази нощ преминахме към лятното часово време. В 03:00 ч.
Коментари Харесай

Преминахме към лятното часово време

Тази нощ преминахме към лятното часово време. В 03:00 ч. тази заран преместихме стрелките с час напред, съобщи БНР. Практиката я има в Европейски Съюз от 70-те години на XX век. А Веселин Гавалюгов от Института по метрология изяснява:

„ Стрелките би трябвало да бъдат преместени на всички часовници с 01:00 напред. Това важи за тези страни, които по принцип сменят времето. Има страни, които не го сменят това време – Русия, Турция, Китай. Също е тъкмо тяхното време, вярно измерено с корекции “.

Практиката е завещание отпреди повече от век, от зората на индустриалната гражданска война, когато фабриките са се нуждаели от повече слънчеви часове.В съвремието ни Съветът на Европейския съюз към момента не се е произнесъл по към този момент остарялата към този момент концепция да се отстрани прехвърлянето на времето.

Проучвания отпреди пет години демонстрират, че 84% от запитаните през 2018 година от Европейска комисия 4,6 млн. Европейци, споделят, че желаят да се приключи промяната на часовото време. В България изследвания са посочвали, че 96 % от българите желаят тази смяна да спре.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР