Тази нощ полиция „разчисти” палатковия лагер на централния площад „Университат”

...
Тази нощ полиция „разчисти” палатковия лагер на централния площад „Университат”
Коментари Харесай

Полицията в Барселона премахна палатковия лагер на протестиращите в центъра на града

Тази нощ полиция „ разчисти” палатковия лагер на централния площад „ Университат” в Барселона.

В продължение на 20 дни стотици протестиращи, по-голямата част от които студенти и младежи, нощуваха в палатките си и оставаха на площада в символ на противоречие с присъдите на каталунските сепаратистки водачи.
bTV Репортерите: ЦУНАМИ в Испания Как анонимна интернет платформа отвън границите на Испания режисира протестите в Барселона?
Окупацията им се трансформира в едно от ядрата на бурните митинги, които заляха улиците на Барселона тази есен.

На 9 ноември някои от протестиращите напуснаха лагера, други обаче избраха да останат. След сигнал на строителна компания за откраднати 30 огради и една портативна мивка, в събота полицията задържа 117 души. В нощта на вторник против сряда бяха изгонени и останалите.



Кадри от въпросната нощ се появиха в обществените мрежи, а други бяха публикувани от средствата за всеобща информация в иберийската страна. На тях се вижда по какъв начин органите на реда отстраняват палатките, някои съдържат и подиуми на принуждение.



Междувременно част от изданията в Испания оповестяват, че поради палатковия лагер редица търговски обекти са отчели забележителен спад в оборота си, а трафикът, минаващ през региона, е бил доста усложнен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР