Тази нощ на 93-годишна възраст почина Катя Воденичарова - една

...
Тази нощ на 93-годишна възраст почина Катя Воденичарова - една
Коментари Харесай

Почина една от легендите на националното радио

Тази нощ на 93-годишна възраст умря Катя Воденичарова - една от легендите на Българското национално радио. В завещание тя остави своите книги и пиеси, сюжети и излъчвания, красивия си глас и топлият си смях, оповестяват от БНР.

Завършила класическия отдел на Втора девическа гимназия, a по-късно " Български език и литература " в СУ " Св. Климент Охридски ", Катя Воденичарова една година учителства в Родопите, след което постъпва на работа в БНР. В продължение на 33 години е редактор, а по-късно и началник на " Детско-юношески излъчвания " и на " Хумор, ирония и веселба " на стратегия " Христо Ботев ".

Невероятната й сила е вложена в известни излъчвания за деца като " Бате Райко Многознайко ", " Хоп Троп и Художникът Почти Вълшебник ", " Приказки за Радослав ", напомнят нейните сътрудници от радиото.

Чувството й за комизъм и усетът за радио са в основата на първия риалити формат у нас " Тромбата на Вили " и сатиричната опера-буфа " Цар и водопроводчик ", предаванията " Кафе с подпис ", " Дядовата ръкавичка ", " Хумористично ателие ".

След себе си тя остави и осем радиопиеси, шест куклени пиеси, осем театрални пиеси, осем телевизионни пиеси и сюжети за филми, 10 книги с повести и разкази, отдадени на децата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР