Тази нощ България преминава към лятното часово време. В 3.00 ч.

...
Тази нощ България преминава към лятното часово време. В 3.00 ч.
Коментари Харесай

Тази нощ България преминава към лятното часово време

Тази нощ България минава към лятното часово време.

 

В 3.00 ч. през нощта в неделя - 26 март, часът се сменя с един напред.

 

Връщането към зимното часово време ще стане на 29 октомври, когато в 4 ч. сутринта часовниците ще върнат един час обратно.

 

В България прекосяването от зимно към лятно часово време се открива като трайна процедура през 1979 година, а причините, както на всички места по света, са, че по този начин се пестяла сила за осветяване.

 

След десетилетия обаче изгодите от това не се удостоверяват с планове, до момента в който към 30% от хората изпитват душевен и физически дискомфорт.

 

През 2018-а година Европейската комисия организира онлайн допитване, в което се включиха 4.6 милиона участници. Повечето желаеха промяната на времето да бъде прекъсната. В България за се оповестиха 96% като множеството от тях избраха да живеят през цялата година по лятното време. Консенсус в Европейски Съюз по този въпрос не е реализиран до през днешния ден.

 

Няколко европейски страни към този момент са се отказали от промяната на времето. Исландия да вземем за пример за последно мести стрелките на часовника през 1968-а година.

 

За страните в арктическите райони промяната на времето в действителност няма необикновен смисъл, защото в пика на лятото и зимата мъчно може да се приказва за денонощно. Беларус също не сменя времето от 2011-а година, а Русия - от 2014-а.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР