Тази неделя във Франция ще се проведат президентски избори, като

...
Тази неделя във Франция ще се проведат президентски избори, като
Коментари Харесай

Франция е изправена пред повторение на битката от изборите през 2017 г. между Макрон и Льо Пен

Тази неделя във Франция ще се проведат президентски избори, като съгласно социологическите изследвания се чака повтаряне на борбата през 2017 година сред Еманюел Макрон и Марин льо Пен. Според данните, Макрон към момента е желан, само че конкуренцията в този момент ще е доста по-напрегната,прогнозират специалистите, съобщи Ройтерс.

Преди пет години Макрон победи Льо Пен с големите 66,1% от гласовете на втория тур, като гласоподавателите се сплотиха зад новодошлия центрист.

Сега анкета на OpinionWay и Kéa Partners за всекидневника Les Echos и Radio Classique предвижда победа на Макрон от 53% - 47%.

Преднината му се е свила доста, защото, явно в този момент е много ангажиран с рецесията в Украйна.Той стартира късна акция и се концентрира върху много непопулярни стопански промени, в това число повишение на възрастта за пенсиониране, което разтревожи гласоподавателите.

Междувременно, акцията на Льо Пен е фокусирана върху намаляващата покупателна дарба на гласоподавателите със междинни и по-ниски приходи като рейтингите ѝ не престават да се усъвършенстват както за първия тур, по този начин и за балотажа на 24 април.

За първия тур в неделя OpinionWay планува Макрон да вземе 28% от гласовете, а Льо Пен - 22%.

Всички останали претенденти изостанаха доста обратно и ще се борят да се класират за балотажа, без огромна изненада.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР