Тази неделя германският канцлер Ангела Меркел ще посети Украйна -

...
Тази неделя германският канцлер Ангела Меркел ще посети Украйна -
Коментари Харесай

Меркел ще посети Украйна за последно в ролята си на канцлер


Тази неделя немският канцлер Ангела Меркел ще посети Украйна - съдружник, който поддържа в спора с проруските сепаратисти, само че разочарова с апетита си за съветски газ, написа Агенция Франс Прес.

Тя ще се срещне с президента Владимир Зеленски единствено два дни след осъществяване на диалози с съветския му сътрудник Владимир Путин в Москва и в навечерието на напускането ѝ на поста идващия месец.

На власт в продължение на 16 години, немският водач е основен съдружник на Киев от 2014 година, когато Москва анексира Крим и проруските сепаратисти се отделиха от Украйна на изток, само че тя също по този начин неумолимо преместваше финалната линия на предизвикващия разногласия съветски газопровод до Европа, макар гневната опозиция от Украйна, Съединени американски щати и няколко европейски страни.

" Можете да го наречете прагматичен метод ", сподели Зеленски тази седмица в изявление за няколко медии и добави, че Меркел прави " доста внимателен балансиращ акт ".

Въпреки различията във връзка с газопровода, Германия е основен медиатор в опитите за разрешаване на продължителния спор в Източна Украйна, който лиши живота на повече от 13 000 души.

От експлоадирането на военните дейности Меркел е един от най-силните гласове, обвиняващи Кремъл в поддръжка на сепаратистите, което Москва отхвърля.

Посещението на Меркел идва в миг, когато Украйна се готви да отпразнува 30-ата годишнина от оповестяването на независимостта си от Съветския съюз на 24 август.

Освен това в понеделник Киев ще бъде хазаин на среща на върха на няколко европейски водачи, на която ще бъдат прегледани методите за връщане на Крим. Германският канцлер обаче избра да не взе участие в срещата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР