Тази неделя, 17 ноември, от 10:00 ч. в спортна зала

...
Тази неделя, 17 ноември, от 10:00 ч. в спортна зала
Коментари Харесай

Осми международен турнир по карате за купа Ронин ще се проведе в София

Тази неделя, 17 ноември, от 10:00 ч. в спортна зала „ Христо Ботев” ще се организира VІII интернационален шампионат по карате за купа „ Ронин”. Организатор на събитието е едноименният клуб, а сътрудник за трета поредна година посредством плана „ Програма за развиване на детско-юношеския спорт за 2019 г.” е Столична община. В шампионата ще вземат присъединяване над 350 каратеки от 5 страни. Тази година те ще се състезават под мотото на плана – „ Карате – приемливост в спорта, мъдрост в живота”.
 „ Турнирът към този момент е със сериозна история и се утвърди като едно от най-силните надпревари за годината. Хитът тази неделя ще бъде проява на фамилна ката. Деца и родители, дядовци и внучета ще демонстрират уменията си в бойното изкуство. За първи път ще бъдат включени и нови дисциплини – отборна ката и макивара за най-малките. Също за първи път се чака с изключение на състезатели да има и съдии от Северна Македония и Сърбия”, показа Илиян Мечков, ръководител на КК „ Ронин 11”. Участниците по време на VIII интернационален шампионат по карате за купа „ Ронин” ще са на възраст сред 7 и 14 години, като те ще се състезават в дисциплините кумите и ката.
 Един от главните уредници на събитието - Лъчезар Цветков, водещ инструктор по направление спортно карате в КК „ Ронин 11”, показа: „ През миналата година клубът ни заема пето място в общото класиране по медали от общо 80 клуба, членуващи в Българската национална федерация по карате (БНФК) към Министерство на младежта и спорта. През тази година също имаме съществени триумфи, като до този миг нашите ученици завоюваха над 150 медала”.
 КК „ Ронин 11” развива дейна спортна активност от 2002 година насам. Състезателите му печелят доста влиятелни трофеи и медали от републикански, европейски и международни шампионати. Филиалите на клуба са позиционирани в няколко учебни заведения в град София, където експерти работят с към 200 деца и младежи в три съществени посоки: спортно карате (комбинация от офанзива и отбрана), обичайно карате (самозащита), както и карате за хора с повреден слух. Клубът развива профилирани групи за най-малките (т.нар. „ бейби карате” групи), както и група за мъже и дами над 55 години. От клуба чакат мощно показване на техните състезатели в идните шампионати и поддръжка от публиката.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР