Тази криза ще сложи край на лесните мачове, уверен е

...
Тази криза ще сложи край на лесните мачове, уверен е
Коментари Харесай

Еди Хърн: Джошуа – Пулев ще осигури $10 милиона от билети

Тази рецесия ще постави завършек на лесните мачове, убеден е мениджърът на Ей Джей

Мениджърът на Антъни Джошуа – Еди Хърн продължава да е измежду най-търсените хора в международния бокс сега. Британецът се пробва да рестартира работата на компанията си Мачрум, като главната му задача е да реализира съглашение с хората на Кубрат Пулев и Боб Аръм за нова дата и място на борбата сред двамата. Той приказва от вкъщи си в Есекс.

Крис МАНИКС, DAZN

Водещата фигура на Мачрум – Еди Хърн приказва с нас от вкъщи си в Англия. Как си Еди?

- Всичко е толкоз необичайно, тъй като съм си вкъщи. Не съм летял от февруари, като се обрисува да не го направя и в този момент за юни. Чувствам се доста добре – дремя чудесно, пробвам се да упражнявам вкъщи, тъй като няма какво толкоз друго да върша. Колкото до организацията на мачове, видяхме по какъв начин UFC към този момент стартираха, само че за мен е интервал, в който извозвам повече време със фамилията си и имам опция да премисля накъде отива бокса. Бяхме стигнали в действителност до необикновено високо равнище, тъй като всяка една галавечер носеше солидни доходи. Сега тази пауза ни разреши да се поуспокоим, да забележим къде са позитивите и къде са негативите. Това време ни оказа помощ, както на мен, по този начин и на хора като Боб Аръм, да седнем и да премислим нещата. Да се опитаме да нагласим всичко както би трябвало и да стартираме да планираме бъдещето. Надявам се, че тази полуда ще завърши допустимо най-рано и към този момент съм подготвен за работа. Нямам самообладание. Всичко е толкоз необичайно, тъй като седмица преди да настъпи пандемията, бях приключил разширението на пазара на компанията ни – Австралия, Средния Изток, Канада, Германия и внезапно всичко ни раздруса. Но подобен е животът.

Какъв извод ще си направиш от това, което Дейна Уайт и UFC съумяха да провеждат? Мачове без аудитория е допустимо и това се видя. Определено не са най-бляскавите за участниците, само че най-малко по малкия екран изглеждаха много добре…


- Преди няколко седмици дадох изявленията, в които споделих, че това оставя неприятен усет, тъй като няма аудитория. Но истината е, че не наподобява чак толкоз зле. Когато един стартира да го прави, това значи, че и останалите могат. Трябва да приветстваме Дейна Уайт, че съумя да провежда сходни галавечери. Аз не бих го подлагал на критика, само че продължава да ми се коства някак неправилно. В Съединени американски щати е друго, тъй като става въпрос за обособени Щати, до момента в който тук при нас към момента не е позволено. В петък му пратих известие и му написах – „ Ти си едно бясно ко*еле “, а той ми отговори – „ Благодаря ти братко, правя оценка го “. Вчера ми писа, че към този момент е отворил кутията и е време аз да поема щафетата. Много комплицирана организация. Харесва ми обстоятелството, че по малкия екран

може да чуете нанасянето на ударите

от бойците, да чуете по какъв начин дишат тежко, когато са загазили. Все още обаче картината с празните седалки не ми стои добре. Когато стартираме да го организираме тук, при нас, няма да е по този начин. Не съм наясно по какъв начин тъкмо ще запълним тези празни места, само че ще го създадем. Аплодирам UFC, че минаха през всичко това. Допуснаха неточности, знаят го, тъй като видяхте, че преди първата галавечер един от бойците и двама от щаба му дадоха положителни проби. И всичко това, макар че бе на изолиран лагер и го ревизираха две седмици по-рано. Така че рискът към момента съществува.

Кога смяташ, че ще може да се проведат огромни галавечери в бокса?

- Трудно е да се каже, тъй като не става въпрос единствено за организацията на събитието. Тук приказваме и за самите боксьори – те би трябвало да са готови, а нормално това лишава към 8 седмици. Разбрах, че Топ Ранк приготвят галавечер на 13 юни, а това е след по-малко от месец. Боксьорите ще създадат 5-6 спаринга и би трябвало да са подготвени? Не мисля, че това е вярно. Не желая да направя такива мачове, изключително за международните трофеи. Няма по какъв начин да звънна на някого и да му кажа – след три седмици си на кръга. Аз виждам по-скоро към юли, освен това най-рано. Колкото по-дълго изчакваме, толкоз повече бариери ще паднат. Всички ще загубим пари, това е ясно, само че би трябвало да сме сигурни, че ще получим поддръжка от телевизионните компании.

Еди, склонен съм с теб, само че би трябвало да приемеш, че няма по какъв начин да организираш галавечер, в днешно време, без да поемеш риск. Отделно – по какъв начин ще се конкурираш през есента и зимата с всички огромни спортни събития, които ще бъдат обновени?
- Ще се върнем оптимално бързо, само че би трябвало да сме в сигурност. Това е обвързвано и с малкия екран. Затова считам, че юли е добър интервал. Не става въпрос единствено за съответна дата, само че и за график. Може да изготвим подобен до края на годината и хората да са наясно какво следва. Големият проблем ще бъде обвързван точно с графика. Тук при нас, ще се сблъскаме с провеждането на Висшата лига, което значи заети игрища. Това значи, че би трябвало да сме изобретателни. Реалността е такава, че

единствено огромните мачове ще оцелеят

в днешно време. Малките срещи ще имат проблем с неналичието на пари. Кризата значи – завършек на лесните мачове. Край на претенциите – биеш се с този, който ти се каже, без да отлагаш и да бягаш. Не желая да върна бокса със слаби мачове. Ако върнем бокса със слаби мачове, това ще нанесе големи вреди на целия спорт.

Да, само че по какъв начин ще накараш тези момчета да рискуват всичко, след такава пауза?
- Не става въпрос аз да желая това. Те би трябвало да го желаят. Каква е изгодата, след толкоз огромна пауза, да надигнем звезда против безспорен анонимник? Кой ще желае да заплати, с цел да го гледа? Това е моментът, в който боксът може да извлече голяма изгода, тъй като зрелищните срещи ще ни върнат публиката. Не единствено на трибуните, само че и по малкия екран. Връщаме се с качество или останалите спортове ще ни смажат.

Разбират ли боксьорите какво имаш поради – по-трудни мачове за по-малко пари?
- Смятам, че да. Не желаеме да спрем да им плащаме огромни пари, само че би трябвало да сме сигурни, че в действителност са ги заслужили. Тоест – да се бият против огромните имена, с цел да получат огромните пари. Тук даже не приказваме за промоутърите. Говорим за малките екрани – те няма да желаят да излъчат галавечер, в която

първенец се бие с някакъв чувал.

Защото ще вложат пари, с цел да го излъчат, а няма да получат нищо. Сега е времето да разтърсим света на бокса. Да, може и да има косвени жертви от това, само че или ще е в този момент, или в никакъв случай. Това е най-големият ни късмет да върнем нашия спорт на върха.

Двубоят на Джошуа с Руис в Саудитска Арабия обезпечи съществени доходи на DAZN, макар че не се очакваше това. Търсиш ли сходни екзотични дестинации?
- Първо би трябвало да уточним, че от DAZN не бяха удовлетворени, че вършим този дуел там. Те чакаха малко доходи, само че истината е, че организацията на тях им коства по-малко, в сравнение с би коствало в Съединени американски щати, а цифрите на платения канал бяха идентични. Така че – тези дестинации работят чудесно за всички. И схванаха, че това е плюс. Преди карантината имахме варианти за Казахстан, Китай, Саудитска Арабия, Абу Даби и всевъзможни разнообразни територии. И в този момент телефонът ми не стопира да звъни и ще има такива там, само че в този момент хората имат по-големи проблеми. Битката на Джошуа с Пулев може да обезпечи 10 милиона $ от билети. Е, би трябвало ли да го вършим при затворени порти? Къде ще отидат тези 10 милиона $? Затова би трябвало да сме изобретателни и да търсим нови арени. Имаме Австралия, където съвсем няма нито един случай. Някои страни ще се възстановят по-бързо и би трябвало да сме адаптивни.

Мачът с Пулев може ли да се организира във Англия, поради карантината при вас?
- Това е мач, който ще се организира тази година. Работим интензивно – предходната седмица стигнахме до амфитеатър в Хърватска, където желаят да са домакини. Средния Изток също. Искаме да го създадем на Острова, само че да съм почтен, не виждам по какъв начин ще стане. Как да проведа мач на Ей Джей пред празни трибуни? Цялата му кариера, всичките му срещи са били пред цялостни игрища.

Той се зарежда от тази сила.

И в този момент в едно мрачно студио? Няма да е вярно. Ей Джей е друг и считам, че той ще се бие сред септември и ноември. Уайлдър и Фюри имат същия проблем, тъй като могат да генерират доход от 10-15 милиона $ от билети. Победителите от тези борби могат да се срещнат следващата година и би трябвало да са в подобен интервал. Ясно е, че някои мачове ще са при затворени порти, няма да е елементарно. Започвам с Уайт – Поветкин на 4 юли и ще забележим какво ще стане. Това също е огромен мач, който може да обезпечи 1,5 милиона $ от билети. Но ще си позволим да го жертваме. Превод: " Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР