Тази криза от ковид не прилича на другите. Цели фамилии

...
Тази криза от ковид не прилича на другите. Цели фамилии
Коментари Харесай

Ангелов: Цели фамилии са болни

Тази рецесия от коронавирус не наподобява на другите. Цели семейства са заболели, доста майки и бременни са инфектирани. сподели здравният министър проф. Костадин Ангелов на постоянния брифинг на НОЩ.

317 118 е общиат брой на инфектираните.

Ситуацията в лечебните заведения - доста по-висока вълна от предходните. Но ще се оправим, всички лечебни заведения са готови, увери Анвгелов.

Ще имаме втора изключителна доставка на ремдесивир.

2711 са излекувани през вчерашния ден, над 12 000 е общият брой на умрелите. Като доктор това ми тежи доста, сподели Ангелов.

Искам да насочва зов към тези, които не престават да се съмняват - истината е жестока!

71 година е междинната възраст на умрелите. 11 474 е общият брой на медиците, които са позитивни. 146 са в лечебни заведения, 13 - в интензивни структури.

Медиците, които са имунизирани, не се разболяват. Направихме всичко допустимо да нямаме дефицит на медицински личен състав. 69% от леглата за неусложнени пациенти са заети, а от интензивните - 70%.

За последните 4 дни излекуваните са над 8000, над 14 000 са доказаните.

Продължават диалозите за спомагателни ваксини за България, Това стана възможгно с помощта на писмото, което министър председателят Бойко Борисов написа дружно с още няколко министър-председателят до Европейска комисия.

Оставаме на второ място на Балканския полуостров по инфектирани, сподели доц Кунчев.

Но има наклонност за последователно задържане на случаите, увери той.

По отношение на гибелта достигнахме 20 на 100 000 - 4-то място в Европейски Съюз и първо на Балканите.

С най-висока заболеваемост са в Бургасд, следвани от Силистра. Най-малко са случаите в Търговище.

За последната седмица повишаването на инфектираните на 100 000 е с 23%, надминахме върха от ноември 2020 година - 669 на 100 000. Нарастването за 14 дни е 73%, сподели ген. Мутафчийски.

Има съмнение в повишаването на смъртността - 5% за седмица, само че за 2 седмици се резервира високо. В интензивните отделения повишаването е с 22%.

 

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР