Тази Коледа най-желаните подаръци са технологичните, показва непредставително проучване сред

...
Тази Коледа най-желаните подаръци са технологичните, показва непредставително проучване сред
Коментари Харесай

84% от българите очакват технологичен подарък за Коледа, показва проучване

Тази Коледа най-желаните дарове са софтуерните, демонстрира непредставително изследване измежду 2 146 консуматори на A1. За втора поредна година 5G смарт телефоните са най-желаният подарък (58%), а незабавно след тях се подреждат смарт тв приемниците с 12% и таблетите със 7%.

Смартфоните, които не поддържат мрежите от пето потомство, са мечтан подарък за едвам 7% от интервюираните. Именно заради тази причина телекомът е присъединил необятен избор от 5G устройства, които поддържат 5G ULTRA измежду коледните си оферти. Като изключим софтуерните дарове, най-очакваните обичайни изненади са екскурзията (15%), парфюм (9%), друга черна техника (8%), парите в брой, бялата техника и книгите с по 7%.

Тенденцията е същата и във връзка с подаръците, които потребителите възнамеряват да създадат. Най-честият подарък тази година ще бъде 5G смарт телефон (52%), играчки (15%), облекла (14%), смарт тв приемник (12%), парфюм (12%), книга (11%) и 4G смарт телефон (9%).

Проучването демонстрира, че актуалната седмица се обрисува като най-натоварената за търговците: 37% от интервюираните ще закупят подаръците в интервала 1-11 декември, 28% ще изчакат идната седмица (12-18 декември), а 19% ще оставят извършването на покупки за седмицата преди Коледа. Само 17% към този момент са подготвени с празничното извършване на покупки.



В актуалната обстановка на растяща инфлация не е изненада, че съвсем две трети (59,9%) от интервюираните ще отделят повече средства за дарове през тази година по отношение на предходната, а общата сума ще надвиши 300 лв. за над 43% от участвалите в анкетата. Проучването демонстрира, че повече от половината консуматори ще платят за своите дарове електронно – с банкова карта (39%) и цифров портфейл (12%), а 42% с пари в брой.

За българите празниците с изключение на време за дарове са и време за съпричастност и положително. Цели 63% показват подготвеност да вършат положително като поддържат идея тази Коледа. Голям % от далите отговор (82%) показват, че бизнесът би трябвало да подарява за разнообразни дела и на неправителствени организации, а 69% от тях биха подкрепили дарителска акция на компания, без да би трябвало да подаряват лични средства.

Един от положителните образци в този подтекст е коледната акция на А1, в която телекомът закръгля до лев платените сметки през Моят А1 до края на годината. Общата сума, която A1 ще подари от своя бюджет, ще бъде употребена за обновяването на детско болнично поделение в страната по план „ Светулка “ на фондация „ За положителното “.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР