Тази история звучи като приказка и едва ли дори главният

...
Тази история звучи като приказка и едва ли дори главният
Коментари Харесай

Да се класираш на европейско… в първото състезание в живота си в скока на височина

Тази история звучи като приказка и надали даже основният воин в нея е вярвал, че това ще му се случи. Австрийският играч в скока на височина Бен Хенкес се надяваше да скочи квалификационния стандарт от 1.70 м, с цел да вземе присъединяване на националния шампионат под 18 години по-рано през сезона, само че 17-годишният спортист приключи надпреварата с затрупан норматив за присъединяване на Европейското състезание под 18 години в Дьор (Утгария) идващия месец, откакто приключи с 2.00 м.

И в случай че досега не разбирате какво е приказното на историята, идващите редове ще ви оказват помощ да наредите пъзела. Хенкес реализира този исторически резултат в първото съревнование в живота си в скока на височина, както и при първите си скокове с шпайкове.

Талантът на Хенкес е видян в гимназията, когато в час по физическо скача 1.90 м с маратонки. След това той влиза в контакт с украинската звезда от предишното Инга Бабакова, международна и европейска шампионка, която сега е треньорка в австрийския народен тим. Резултатът от работата с нея не закъснява.

Хенкес, който е висок 1.90 м, е деен хандбалист, а историческото съревнование е преместено в зала поради дъжда на открито. Бабакова поучава младия спортист да поправя разбега си от 9 на 11 стъпки, с цел да се приспособява към настилката.

Скачайки за първи път с шпайкове, задачата на Хенкес е да преодолее 1.70 м, с цел да се класира за австрийския шампионат под 18 години. След триумф на тази височина, той продължава да подвига летвата и се оправя с 2.00 м от трети опит, като с този резултат покрива и квалификационния норматив за европейския шампионат под 18 години. Какво ще е бъдещето на този естествен гений? Генералният секретар на Австрийската атлетическа федерация Хелмут Бадиус предсказва блестящо бъдеще на към момента 17-годишния Хенкес: “Защо да не е в положение да скочи 2.30 м един ден?”

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР