Тази история започна преди много години, но на фона на

...
Тази история започна преди много години, но на фона на
Коментари Харесай

SMS маркетингът се завръща!

Тази история стартира преди доста години, само че на фона на обществените мрежи и блоговете, бе малко позабравена. SMS маркетингът обаче към момента не се е изчерпал – по данни на Frost & Sullivan текстовите известия са с 4 пъти по-отваряни, спрямо имейлите. Ако това не е задоволително основателна причина да му се доверите, ето още няколко.

Ще изпъкнете

Вместо да се борите с останалите рекламодатели в Гугъл и Фейсбук, посредством SMS-ите можете да споделяте непосредствено с потребителя, и то в среда, лишена от разпръскване. Това не значи, че останалите цифрови начинания нямат място в тактиката ви – казусът е, че всички имат същата концепция като вашата и десетки бизнеси „ бомбардират “ потребителите неколкократно всеки ден.

При SMS маркетинга не е нужно да се борите за вниманието на потребителите. Те ви дават директен контакт за другарство, както и опция да изпъкнете по отношение на съперниците.

Можете да отговорите на упованията на клиентите

За SMS маркетинга би трябвало да получите единодушието на потребителите. Можете да съберете телефонните номера на потребителите, когато се абонират за осведомителния ви бюлетин или при регистрация в уеб страницата ви, като ги осведомите за задачите си.

Евтино е

За разлика от имейл маркетинга, който постоянно регистрира ниска възвръщаемост на вложенията, при SMS-ите нещата стоят друго – всяка вложена сума се връща с към 25 пъти повече. Цената зависи от това какъв брой известия желаете да изпратите, можете да зададете и авансово бюджета, който сте подготвени да заделите.

Вероятно употребявате интензивно останалите потребни принадлежности на цифровия маркетинг, до момента в който напълно сте не запомнили съществуването на този, или пък от дълго време го смятате за доста безперспективен. Време е да прегледате данните, с които разполагате, и да ги употребявате по допустимо най-доходоносния метод.

По материал на Entrepreneur.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР