Продължаващото десетилетия издирване на убиеца на майката от Флорида завършва с арест на детския футболен треньор на сина му

...
Тази история първоначално е излъчена на 3 декември 2022 г.
Коментари Харесай

Тази история първоначално е излъчена на 3 декември 2022 г. Актуализирана е на 30 септември 2023 г.

На 4 септември 1981 г. Джеф Слейтен, 15-годишен, и неговият брат Тим, 12-годишен, бяха събудени от полицията в Лейкланд, Флорида и казаха, че майка им, Линда Слейтен, е била убита. Разследващите събраха комплект за изнасилване и вдигнаха отпечатък от длан от перваза на прозореца, където убиецът е влязъл. Те разпитаха куп заподозрени, но никой не беше обвинен и случаят беше охладен.

Преди и след убийството на Линда Слейтен, футболният треньор на Тим, Джо Милс, редовно караше Тим до и от футболни тренировки. Треньорът Джо стана модел за подражание на младото момче, което гордо окачи снимката на своя футболен отбор в стаята си, където Милс стоеше точно зад него.

Синовете на Линда прекараха десетилетия в живот в страх от човека, когото нарекоха „Чудовището“. Близо 40 години по-късно напредъкът в ДНК технологията разкрива вероятния убиец на Линда Слейтен: треньора Джо.

„Погледнах на този човек“, казва Тим на сътрудника на „48 часа“ Джим Акселрод. „И оттогава имах снимка в къщата си и никога не знаех, че е той.“

„Той е хладнокръвно чудовище, това е сигурно“, казва Джеф.

СЕПТ. 4, 1981

Джим Акселрод: Сутринта на 4 септември 1981 г.... ще минеш три врати надолу —

Джуди Бътлър: Мм-хм.

Джим Акселрод: — и изпийте чаша кафе със сестра си.

Джуди Бътлър: Добре.

Когато Джуди Бътлър почука на входната врата на по-голямата си сестра, Линда Слейтен никога отговори. По това време и двете сестри живееха в апартаментен комплекс в Лейкланд.

Джим Акселрод: И така, тръгнахте да се връщате към мястото си и какво се случи?

Джуди Бътлър: Обръщам се и виждам, че параванът е през прозореца.

Прозорецът на спалнята на Линда беше широко отворен. Джуди се приближи и погледна вътре.

Джуди Бътлър: И зрението ми се натъкна на нея.

Джим Акселрод: Къде беше тя?

Джуди Бътлър: Тя беше лежайки... вместо нагоре-надолу на леглото, тя лежеше напречно. … И в началото си помислих, че може би е заспала. … И тогава, тогава, просто започнах да крещя.

Когато полицията пристигна, те намериха частично голото тяло на Линда Слейтен, 31, с телена закачалка, увита около врата й. Убиецът е влязъл в спалнята й през отворения прозорец.

Пращенето на полицейските радиостанции в малкия апартамент с две спални събуди 15-годишния син на Линда, Джеф, който спеше на детско креватче във всекидневната.

Джеф Slaten: Попитах, "Какво става?" Той каза: "Полицаи. ... Облечете се и излезте навън." И той се увери, че излязох през входната врата."

Джеф Слейтен: И когато излязох там, изглеждаше като всяко ченге в щата Флорида... новинарски екипи и леля ми Джуди беше там плачеше и тя ми каза, че майка ми е била убита (плаче).  И просто не можех да повярвам.

Във втората спалня на апартамента друг полицай събуди по-малкия син на Линда, Тим, тогава на 12 години .

Тим Слейтен: Той казва: „Трябва да се събудиш и да излезеш навън с брат си.“ Той никога не спомена майка ми.  Аз си казвам „защо не казва майка ми? И защо ченге ме събужда?"

Все още по пижама, Тим мина покрай затворената врата на спалнята на майка си.  Внезапно тя се отвори, когато един полицай излезе от стаята.

Тим Слейтен: И аз видях цялото местопрестъпление. … Искам да кажа, видях окървавеното тяло на майка ми със закачалка около врата й (плаче).

Джим Акселрод: Не можеш да не видиш това.< /p>

Тим Слейтен (много емоционално): Не. … И все още го виждам.

1974 | СЕДЕМ ГОДИНИ ПРЕДИ УБИЙСТВОТО

През 1974 г. Линда Слейтен беше 24-годишна самотна майка — най-накрая свободна.  Тя току-що се беше развела с насилника на Джеф и бащата на Тим, Франк Слейтен, след девет нестабилни години брак. 

Джеф Слейтен: Той беше жесток алкохолик, ако трябва да бъда честен ти.

Тим Слейтен: Да.

Джим Акселрод: Той удари ли майка ти?

Джеф Слейтен: О, да.

Тим Слейтен: Да.

През следващите години нищо не беше лесно за младото семейство. Линда се бореше за работа, шиеше сама дрехите си, за да спести пари, и не можеше да си позволи кола. 

Джим Акселрод: Ако не можехте да вземете превоз до тренировката, кой би ви завел?

Тим Слейтен: Треньор, елате да ни вземете.

Това е „Треньор Джо“, както го наричаха децата. Той често караше Тим и някои други момчета до и от футболни тренировки.

3 СЕПТЕМВРИ 1981 | ПОСЛЕДНИТЕ ЧАСОВЕ НА ЛИНДА СЛЕЙТЪН

В последния пълен ден от живота й Линда и Джеф се скараха. Напрежението нарастваше със сина й тийнейджър.

Джеф Слейтен: Спомням си, че се прибрах вкъщи, в къщата нямаше нищо за ядене. … Знаеш ли как е, когато си 15, 16-годишно дете, си устат и …

Джеф Слейтен: Ядосах се, излязох през вратата и се качих на велосипед и път на 11 или 12 мили на север от града … за да отида до къщата на баба ми и дядо ми, за да взема нещо за ядене.

В 8:30 тази вечер Тим се прибра от футболна тренировка.

Тим Слейтен: Треньорът ме доведе у дома.

Около 21:00 часа Линда взе Тим на парти в съседство, за да играе карти.

Джеф Слейтен: Баба и дядо ме доведоха вкъщи, мисля, че беше около 9 - 9 или 9:30 или нещо такова.

Линда и Тим се прибраха около 11. До полунощ Джеф се сдобри с майка си, казва той, и все още си спомня последния им момент заедно.

Джеф Слейтен: Тя мие чиниите и други неща. Когато тя отиде в спалнята си и... казах, "Обичам те, мамо. Ще се видим утре", нали знаеш.

Сержант Едгар Пикет Sgt. Едгар Пикет беше легендарен експерт по пръстови отпечатъци в полицейското управление на Лейкланд и ръководеше отдела за местопрестъплението, когато Линда Слейтен беше убита. Сержант Пикет откри отпечатък от длан от перваза на прозореца на спалнята – доказателство, което по-късно щеше да изиграе решаваща роля
Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg