Тази година всички прекарвахме повече време от очакваното в собствените

...
Тази година всички прекарвахме повече време от очакваното в собствените
Коментари Харесай

10-те най-ярки квартала в света

Тази година всички прекарвахме повече време от предстоящото в личните си квартали. Въпреки че ограниченията за ограничение на болестта са удряли бизнесите в градските центрове, в това време на доста места в кварталите животът процъфтява.

От списние Time Out сформират лист с 40-те най-ярки квартала в света, основан на локални данни от над 38 000 поданици на градове. С логото " Готино е да бъдеш общителен ", фокусът на списанието през тази година е върху местата, където добросъседството е крал. Ето топ 10 от класацията.

10. Мариквил, Сидни

 upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4d/Mar...

фотография:wikipedia

Голямото многообразие от оферти е повода Мериквил да попада в топ 10 съгласно Time Out. Тук може да се откри виетнамска храна от международна класа и то на улицата, пица на растителна основа в Pizza Madre. Има и доста места за занаятчийска бира в региона.

9. Haut-Marais, Париж



фотография: Фейсбук

" За парижани този квартал на процедура е измислил коктейл бара ", споделя Time Out, тъй че на посетителите се предлага да се разходят по криволичещите му улици и да посетят тези места.

8. Денистоун, Глазгоу

Там рез последните години нараства младото население, множеството от които се състои от студенти.

" Все отново преустройството се случва постепенно, " споделя Time Out, " и очарователните му жълти и червени пясъчни жилища остават налични за множеството. "

Според съставителите на класацията Zero Waste Market - хранителен магазин подготвя комфортни кутии с хранителни артикули по време на блокирането. В близката гора Alexandra Park`s Food Forest поданици от всевъзможен генезис садят и отглеждат дръвчета.

7. Shaanxi Bei Lu / Kangding Lu, Шанхай

Някога част от интернационалното населено място Шанхай до 1941 година - този квартал " бързо се трансформира в оживена дестинация на нови кафенета, питейни заведения и заведения за хранене ", споделя Time Out. Все още обаче ще намерите обичайни къщички и магазини, остарели учебни заведения.

6.Wedding, Берлин

 A perfect day in Berlin Wedding - AWESOME BERLIN

фотография: wikipedia

Той се намира в северозападната част на немската столица.

Въпреки че градът е прочут като място за денонощни купони, периферните улички на квартала задоволително тихи, с цел да ви подсигурява тишина през нощта.

През деня можете да се насладите на чудесното намерено на езерото Plötzensee и горския Volkspark Rehberge.

5. Яравил, Мелбърн



фотография:Facebook

Карантината може да е съдействала за замръзването на културната сцена на Мелбърн, само че съгласно Time Out, " духът на общността на Мелбърн в никакъв случай не е бил по-силен и кварталът, който най-добре въплъщава това е предградието на Запад в Яравил ".

Местни жители развеселяват жителите, като слагат " щастливи знаци " на пешеходните пътеки в региона.

4. Бедфорд-Стювесант, Ню Йорк

Този квартал на Бруклин, съгласно Time Out, в " най-големият развъдник на Ню Йорк за бъдещето ".

По време на митингите на Black Lives Matter той е главният център и защото градът беше блокиран поради епидемията Covid-19, там се роди мрежи за взаимопомощ сред съседите.

3. Шам Шуй По, Хонг Конг

През 2018 година, CNN разказа този квартал като квартал на работническата класа, чието въодушевление привличаше креативен души от улични художници до занаятчии на кафе, като " новата културна столица на Хонконг ".

Наред с това обаче той е дом на някои от най-бедните общности в Хонконг и е бил основно място в митингите през 2019-2020 година

2.Център, Лос Анджелис

" Тази година се трансформира в най-болезнената в най-новата история на Лос Анджелис, - споделя TimeOut. " В град без нито едно централно място Центърът се трансформира в сърцето на града ".

Именно жителите се събраха, с цел да скърбят след гибелта на баскетболната легенда Коби Брайънт.

1. Esquerra de l`Eixample, Барселона

 upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ab/Roc...

фотография:wikipwdia

Той е разграничен елементи - първокласна част и туристическата част Dreta de l`Eixample и по-земната - жилищна зона Esquerra de l ` Eixample.

" По време на строгото блокиране на Барселона жилищните дворове блокове на Esquerra станаха фокусни точки на града, в които жителите се обличат в костюми и провеждат всеобщи танцови празненства от балконите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР