Тази година вокална група Радиодеца ще стане на 28 години.

...
Тази година вокална група Радиодеца ще стане на 28 години.
Коментари Харесай

Солистите от вокална група Радиодеца на БНР записаха нови песни

Тази година вокална група " Радиодеца " ще стане на 28 години. Диригентът Илина Тодорова чака нови деца през есента. Тя регистрира още един сполучлив сезон за най-малките реализатори на Българското национално радио:

" Ние имахме доста огромен концерт в края на април със напълно нова стратегия. Трябва да създадем студийни записи на песните. Между тях има песни, които са написани доста от дълго време, на Красимир Милетков " Жаба Жабурана ", " Едно картофче " на Кирил Цибулка. Има песни, които децата доста харесват, " Два разплакани микроба " на Борислава Танева и песни, които са от непознати създатели, от филми. Това са, от кино лентата " Цар Лъв " и " Книга за джунглата ", също една ария, която е на Шал Рене - " От въд морето ", която от дълго време е в нашия репертоар, само че в този момент успяхме да запишем. "

За уредника Анета Танева е сбъдната фантазия да работи в Българското национално радио, с вокална група " Радиодеца ":

" Талантливи деца. Идват с огромно наслаждение на подготовки и ужасно доста се забавляваме дружно. Разучаваме нови песнички ", споделя любимката на радиодецата.

Доротея Петрова е продуцент " Детска музика " в БНР и записва надарените деца. За един сезон над 40 солисти и сформира от цяла България записват в Националното радио. Гласовете им се пазят във фонотеката на БНР

" Музиката съществува, когато звучи. Това, че тя се пази във фонотеката не е задоволително да бъде жива и действителна ", споделя Доротея Петрова

изявление с Илина Тодорова, Доротея Петрова и Анета Тасева чуйте в звуковия файл
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР