Тази година телекомът, част от United Group, се изкачва до

...
Тази година телекомът, част от United Group, се изкачва до
Коментари Харесай

Vivacom е най-бързо развиващата се компания в света в сектора на сателитните услуги за бизнеса

Тази година телекомът, част от United Group, се изкачва до върха на ранглиста на Световната телепорт асоциация ()

Vivacom, част от United Group, получи върхово самопризнание в влиятелна интернационална ранглиста. Водещият телеком на българския пазар към този момент е номер едно и в световен мащаб като най-бързоразвиващия се оператор на сателитни услуги за бизнес клиенти. Това демонстрира годишната ранглиста за 2022 на Световната телепорт асоциация (). Освен че се издига до първата позиция измежду 10-те най-бързо разрастващи се оператори (категория The Fast 10), тази година Vivacom влиза и в групата на 20-те международни водачи в бранша.

Челното място на Vivacom в класацията на Световната телепорт асоциация идва единствено две години, откакто компанията стана част от водещия телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа United Group. След нови вложения в развиването на наземната станция “Плана ” с фокус върху услугите за бизнес клиенти, през 2021 година Vivacom получи най-високата допустима степен на сертификация в региона на сателитните услуги – Tier 4. Това подрежда оборудването измежду най-модерните в международен мащаб.

 

Виктория Боклаг, изпълнителен шеф на United Group, показа: „ Постижението на Vivacom е доказателство, че с вярна стратегическа визия, целенасочени вложения и висока експертиза на екипа на локално равнище можем да задаваме стандарти в световен мащаб. Радваме се, че триумфът на нашия български екип е приет както от клиентите, по този начин и от промишлеността “.

 

През последните 10 години Vivacom влага над 20 милиона лв. в развиване на сателитните услуги за бизнес клиенти и разшири партньорството си с някои от най-големите сателитни оператори и снабдители на наличие в света.

 

Николай Андреев, изпълнителен шеф на Vivacom, разяснява: „ Чрез нашата наземна станция предлагаме услуги в Европа, Африка, Южна Америка и Азия, излъчваме повече от 500 ТВ канала, които доближават до милиони семейства в целия свят. Освен това, предоставяме съгласуваност на някои от най-труднодостъпните места в света, в това число Антарктида. Гордея се с нашия екип от експерти, които сполучливо нареждаха компанията ни измежду най-хубавите световни снабдители на сателитни услуги. Оставаме правилни на тактиката си да продължим да влагаме, да вкарваме нововъведения и да предлагаме висококачествени артикули и услуги, основани на най-съвременните технологии, които справедливо затвърждават мястото на Vivacom на интернационалната карта в този бранш “.

 

Vivacom става част от United Group през юли 2020. В България, част от фамилията на United Group са също Nova Broadcasting Group и вестник Телеграф.



 

За Световната телепорт асоциация: Световната телепорт асоциация () оказва помощ на членовете си да слагат по-високи цели още от основаването си през 1985 година. Днес тя е водещ сътрудник в развиването на телепорт операторите, като пази комерсиалните им ползи и високите стандарти в техните бизнес практики, технологии и действия. Асоциацията разгласява отчети за най-хубави практики и изнася уебинари, отдадени на измененията в технологиите и въздействието им върху бизнеса и пазара. Тя провежда и събития и награди и предлага стратегии за сертификация и оценки, с цел да валидира високите достижения и да подтиква усъвършенстването. По-високите цели основават благоприятни условия. По-високите цели носят риск. СТА работи, с цел да оказва помощ на членовете си да се възползват от опциите и да ръководят риска, с цел да намерят пътя към растежа на един бурно изменящ се пазар.

 

За United Group : Базираната в Нидерландия  е водещият телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията работи в осем страни и има над 15 милиона консуматори и близо 15 000 чиновници. Генерира годишни доходи за близо 2,6 милиарда евро. United Group обезпечава най-широкото мрежово покритие в района и предлага на потребителите най-атрактивната селекция на ТВ наличие от целия свят. Сериозните вложения в цифрова инфраструктура, наличие и технологии подсигуряват отличното качество на продуктите и услугите, които дава на клиентите. От март 2019 година мажоритарен притежател на United Group е BC Partners, една от най-големите световни капиталови компании.

От юли 2020 година Vivacom е част от United Group. В България групата включва още Nova Broadcasting Group и вестник Телеграф.

 

 

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР