Тази година Световният ден на паролите послужи като напомняме, че

...
Тази година Световният ден на паролите послужи като напомняме, че
Коментари Харесай

Близо ли сме до интернет без пароли?

Тази година Световният ден на паролите послужи като подсещаме, че фирмите по света би трябвало да проучат надеждността на своите практики за засвидетелствуване. Паролите при влизане към този момент не са единствената алтернатива за отбрана на достъпа до системи, приложения и устройства – в действителност те не са единствен вид от известно време насам. Въпреки присъщите недостатъци, паролите устоят, тъй като могат да се употребяват на всички места, на всяко устройство и когато и да е. Превръщането на бъдещето без пароли в действителност, с обещанието за по-добра отбрана и усъвършенствано потребителско преживяване, ще изисква да се одобри нов световен стандарт за засвидетелствуване, въведен в мащаб от всички водещи снабдители на операционни системи и прибавен програмен продукт като уеб браузъри.

Въпреки че бъдещето без пароли ще отнеме доста работа на разнообразни играчи в брашна, започваме да виждаме, че без пароли се трансформира в основна битка за отделите по сигурност и потребителско преживяване за доста предприятия. Всъщност Гартнър предвижда, че 60% от огромните световни предприятия ще работят с клиентите си без засвидетелствуване с ключова дума, за повече от половината от случаите на приложимост на техните услуги до 2022 година Този % нараства до 90% за междинните предприятия. Въпреки че това потвърждава, че бъдещето без пароли е мечтано и значимо, това значи ли, че организациите са подготвени за него?

Причина номер едно за внедряване на многофакторното засвидетелствуване (MFA) е повишение на сигурността, от което се нуждаем по-засилено, вследствие на повишаване на хибридните работни среди през последната година. Всъщност близо половината (49%) от интервюираните в скорошно изследване споделят, че е по-вероятно да усилят използването си на 2FA / MFA средства за засвидетелствуване от съображения за сигурност.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР