Тази година ще бъдат разпределени над 40 стипендии за български

...
Тази година ще бъдат разпределени над 40 стипендии за български
Коментари Харесай

Срокът за кандидатстване за космическия лагер Space Camp Turkey се удължава

Тази година ще бъдат разпределени над 40 стипендии за български възпитаници

 
-->
Центърът за креативно образование удължава кандидатстването за новото издание на галактическия лагер Space Camp Turkey до 5 февруари 2023 година. В състезанието могат да вземат участие възпитаници на възраст сред 11 и 15 години. За 2023 година квотата за български участници е 200 деца и младежи, а кандидатурите се изпращат чрез .

Темите в състезанието за 2023 година са:
Представи си, че си основен готвач на галактически транспортен съд след 100 години.  Какво е менюто през днешния ден и за какво?Представи си, че Земята има галактически щит. От какво и по какъв начин ще ни защищава той?Как проучването на космоса събира и разделя хората?
Младежите имат правото да изберат с коя от трите тематики да вземат участие, както и в какъв формат да показват концепциите си – писмен или видео. Творбите могат да бъдат на български или на британски език.

Творбите се правят оценка от особено подбрано жури от експерти с богат опит в региона на науката, технологиите и нововъведенията, както и ученици и медалисти на програмата. С всички условия към писмените и видео творбите можете да се запознаете на сайта .

С помощта на спонсорите на програмата и общините – сътрудници, Центърът за креативно образование ще  обезпечи над 40 стипендии за най-отличилите се в състезанието деца и младежи.

Space Camp Turkey в Измир, Турция e един от двата галактически центъра за образование в света, основани по модел на НАСА и единственият работещ учебно-тренировъчен лагер за Европа, Азия и Близкия Изток.

Програмата на центъра е с дълготрайност една седмица и се организира напълно на британски език от особено готови обучители и експерти. Занятията в лагера включват действителни тренажори и симулатори на живота и работата в Космоса. Участниците обличат скафандри, допират се до същински тренажори за подготовка на астронавти, тестват придвижванията в безтегловна среда, упражняват се в предната палуба на совалка, проектират колония на Марс. В рамките на образованието те научават доста за подготовката на астронавтите – физическа, интелектуална и психическа. Чрез интерактивни симулации младежите развиват умения за работа в екип, усъвършенстват връзката между тях и възпитават лидерски качества в себе си в динамична и занимателна среда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР