Тази година се очаква много повече хора да получат помощи

...
Тази година се очаква много повече хора да получат помощи
Коментари Харесай

Повече хора ще получат тази година помощи за отопление

Тази година се чака доста повече хора да получат помощи за отопление. Кандидатстването за енергийно подкрепяне приключи, а сумата, която ще вземат всички утвърдени за целия отоплителен сезон е 465,90 лева, което е с близо 92 лв. повече спрямо предходната година.
Топлото в дома на баба Тодорка от берковското село Мездрея за втора година идва с енергийна помощ. „ Взимам 200 и няколко лв. пенсия и като дадеш 500 лв. за дърва е доста за една старица, тъй като ние към този момент сме заболели и давам по 100 лв. за медикаменти, тъй че тази помощ ни е добре пристигнала ", сподели Тодорка Томова.
С отпуснатата сума от 465,90 лева старата жена съумяла да си купи пет кубика дърва, които е безапелационна, че ще ѝ стигнат за зимата. „ Горим и ще карам, до момента в който има, а като не стигнат, има ток “, съобщи Томова.
Тази година упованията са доста повече да са на топло благодарение на енергийна помощ. Само в област Монтана са утвърдени близо 2000 повече, в сравнение с предходната година.
„ Основните групи и лицата с увреждания, възрастните хора, които живеят сами и родители, които сами отглеждат децата си, само че включени в просветителния развой “, добави шефът на Агенция за обществено подкрепяне Георги Цеков.
На получилите помощта, от организацията вършат и непрекъснати инспекции. Те би трябвало да я изхарчат за ток, дърва, газ или парно. „ Съгласно наредбата следва да се изхарчат за закупуване на дърва, въглища, за възнаграждение на топлоенергия, електрическа енергия “, съобщи Цеков.
А баба Тодорка чака студените зимни дни и нощи без терзание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР