Тази година се навършват точно 32 години от пускането на

...
Тази година се навършват точно 32 години от пускането на
Коментари Харесай

Минаха точно 32 години от...

Тази година се навършват тъкмо 32 години от стартирането на екран на един от най-популярните холивудски филми "Мръсни танци " ( "Dirty Dancing ").

Заради него артистът Патрик Суейзи се трансформира в идеал за доста девойки и дами, които и до ден сегашен биха наблюдавали за кой ли път любовната история сред инструктора по танци Джони Касъл (Суейзи) и 17-годишното момиче Франсис, изиграно от Дженифър Грей.

 Патрик Суейзи Getty

Кинопродукцията, осъществена от американския режисьор с италиански корени Емил Ардолино (1943-1993), е била замислена като нискобюджетен план, само че след стартирането й на екран феновете не остават равнодушни, а приходите от продажби на билети и видеокасети с кино лентата доближават 215 млн. $ в международен мащаб .

 Дженифър Грей Getty

Разбира се, в лента с толкоз доста танци няма по какъв начин да пренебрегнем и музиката. Най-популярната ария от саундтрака на "Мръсни танци " - " (I've Had) The Time of My Life " печели премията "Оскар " за истинска ария през 1987 година, а година по-късно същото парче носи на своите основатели "Златен глобус " и "Грами ".



via GIPHY

Преди няколко години бе обявено, че ще бъде снимано и продължение на кино лентата, само че след гибелта на Патрик Суейзи през 2009 година от рак на панкреаса, продуцентите отложиха реализирането на плана за непостоянен интервал .

През 90-те години на предишния век актрисата Дженифър Грей се подлага на пластична интервенция на носа , след която хората мъчно я разпознават с нейната героиня от "Мръсни танци ". В предишното тя е имала връзки с Джони Деп и Матю Бродерик. По-късно звездата споделя, че съжалява за направената промяна, само че и до ден сегашен 52-годишната Грей не съумява да се превъплъти в толкоз сполучлив персонаж като този на Франсис.



via GIPHY
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР