Тази година Русия трябваше да възвърне величието си, а Путин

...
Тази година Русия трябваше да възвърне величието си, а Путин
Коментари Харесай

U.S. News & World Report: Провалът на плана на Путин

Тази година Русия трябваше да възвърне величието си, а Путин да получи статут на " извънреден общественик ". Вместо това годината беше цялостна с компликации за този човек, който в действителност искаше да стане крал. Тази година трябваше да бъде годината на Владимир Путин. В началото на 2020 година изглеждаше, че съветският президент е обмислил и пресметнал всичко.
 Путин обезпокоен от екстремистите от Близкия изток в Нагорни Карабах
Путин обезпокоен от екстремистите от Близкия изток в Нагорни Карабах

Путин и Пашинян организираха трети телефонен диалог за шест дни

През януари 67-годишният държател разгласи огромни конституционни промени, които след две десетилетия на власт на процедура ще му разрешат да остане там, колкото желае. Официалният референдум за тези промени, в началото плануван за април, трябваше да обезпечи обществено приемане на статута му на държател, който държи крепко властта по-дълго от всеки различен в Русия след Йосиф Сталин.

Няколко седмици по-късно тържествата и парадите в чест на 75-годишнината от успеха на Съветския съюз над нацистка Германия също трябваше да служат като самобитна публично потвърждаване на Путин.
 Чия е Русия през 2020 година - на Путин или на Сталин?
Чия е Русия през 2020 година - на Путин или на Сталин?

Какво цели Путин? Да залепи още веднъж частите от съветската история?

Президентът Доналд Тръмп даде знак за своя интерес към завръщането на Русия в Г-8 на индустриализираните страни, като отстъпи от нейното изключване от групата в интернационално наказание на нашествието на Москва в Украйна през 2014 година

Тази седмица Путин трябваше да се обърне към Общото заседание на Организация на обединените нации, с цел да удостовери своята мощност и видна позиция. Русия, без подозрение, трябваше да ускори позициите си и интернационалното влияни е. " Това беше страховит проект ", споделя Иван Курила, професор в Европейския университет в Санкт Петербург. " Но, всичко се обърка. "

Поради ковид референдумът трябваше да бъде отсрочен (и в последна сметка се смяташе за цирк по целия свят), както и мемориалните събития в чест на Деня на успеха, които също трябваше да бъдат доста понижени. Вирусът опустоши Русия и прибързаното известие на Путин за първата ваксина в света беше посрещнато със песимизъм съвсем на всички места, в това число в самата Русия, по отношение на нейната успеваемост и сигурност.

И не толкоз от дълго време в Беларус избухнаха митинги след фалшифицирани избори, които не престават и до през днешния ден, подхранвайки публичното неодобрение от корупцията и служейки като модел за евентуални улични протести в самата Москва.
 В Русия убеждават: Путин
В Русия убеждават: Путин " избави " живота на Навални

Навални работел за западните специфични служби

Световните водачи нормално се радват да чакат своя ред да приказват на трибуната на Генералната асамблея и да приказват за достиженията и очакванията на своята страна, макар че облак надвисва над Путин на тазгодишната значително отдалечена среща за нови наказания (включително по предложение на администрацията на Тръмп) за намесата му във вътрешните работи на други страни.

А по-рано този месец Германия загатна за опцията за налагане на наказания против Русия след очевидното отравяне на политическия отстъпник Алексей Навални, което чиновниците му считат за опит за нападение.

Необичайно неприкритата паника на една от стопански най-силните сили в Европа даде нови форми на рецензия към съветския водач. И макар твърдата му реакция на всички тези компликации - вирусът и несъгласието вкъщи и в квартала - проблемите на Путин единствено се утежниха.
 Навални отсече: Няма да дам на Путин подаръка да не се върна в Русия
Навални отсече: Няма да дам на Путин подаръка да не се върна в Русия

" Да не се завърна би означавало, че Путин е постигнал задачата си "

Заедно тези рецесии в този момент заплашват властта му, както той го знае. Ситуацията в Беларус оказва максимален напън върху съветския водач. И идващите му стъпки евентуално ще дефинират доколко той може да избави славните проекти , които е заложил за 2020 година

" Дали това е добра или неприятна година за Путин, може да зависи от това по какъв начин ще се развият нещата в Беларус ", сподели Агния Григас, старши теоретичен помощник и създател на " Отвъд Крим: Новата съветска империя и новата геополитика на природния газ ".

Кремъл от ден на ден настръхва от политическите митинги в Беларус, почнали след спорния преизбиране на неговия президент Александър Лукашенко, след четвърт век на власт. Въпреки че Лукашенко загатна за предпочитание за създаване на по-тесни връзки със Западна Европа, той към момента остава един от най-верните съдружници на Путин - " благонадежден асистент в разнообразни ръководени от Русия интеграционни планове на Евразийския стопански съюз и московските паради, които множеството водачи на някогашните руски републики се пробват да избегнат . ", разяснява Григас.

Беларус остава плацдарм за Русия в Европа и последната от славянските страни, която се счита за съдружник. Путин се възползва от този статут, с цел да съобщи намерено, че съветската интервенция може да се наложи в страна, която към този момент е в съюз с Русия. Тази декларация е в цялостен контрастност със обстановката, когато да вземем за пример Москва маскира нашествието си в Украйна като дело на бунтовниците и политическото придвижване в Крим, които сякаш гласоподаваха за самостоятелност, без никаква външна интервенция в този развой.

Държавният департамент изрази угриженост по отношение на способността на Русия да нахлуе в Беларус.

" Всички страни - изключително Русия - би трябвало да зачитат суверенитета на Беларус ", съобщи представителят Морган Ортагъс по отношение на проектите на Кремъл да трансферира елитни военни елементи в съседа си.

Основният боязън на Путин обаче наподобява възможното разпространяване на безредици в личната му страна, където даже митинги поради недодялан политически спор в Далечния изток продължиха няколко месеца, подхранвани от яд по тематики, свързани с въставащите жители на Беларус.

" През последните няколко дни имаше известна сентенция: Беларус през 2020 година е Русия през 2024 година През 2024 година страната ще организира идващите си президентски избори, " споделя Курила. " Вярвахме, че беларусите са толкоз политически пасивни, толкоз привикнали с тиранията и тоталитарното ръководство, че в никакъв случай няма да стачкуват против Лукашенко. Сгрешихме. " " Това е ентусиазъм ", прибавя той. " И може да удари Русия. "

Освен това анализаторите допускат, че отравянето на Навални е знак, че Путин към този момент е подхванал провокативни стъпки, с цел да се увери, че враговете не могат да употребяват нито една от хипотетичните недостатъци на режима му.

Германското държавно управление удостовери, че Навални е бил токсичен с военна отрова от семейство, известно като Новичок. Същата отрова беше употребена през 2018 година при опит за ликвидиране на различен видим зложелател на администрацията на Путин в Солсбъри, Англия - някогашният съветски разузнавач Сергей Скрипал.

Миналата седмица Навални излезе от кома и остава в болница в Берлин, където чиновниците споделят, че имат намерение да осведомят Европейски Съюз и НАТО, както и Организацията за възбрана на химическите оръжия, за своите констатации. Канцлерът Ангела Меркел също се е сблъскала с напън от страна на немския народ да затвори съвсем приключения газопровод " Северен поток 2 ", който освен ще обезпечи на съветския газ пряк път към Европа, само че и ще забие чеп сред Съединени американски щати и близкия им съдружник Германия.

Руснаците са разтревожени и от неумението на управляващите да овладеят пандемията от ковид. Това единствено може да ускори политическото наппрежение.

През 2018 година президентът на прилежащ Китай Си Дзинпин си гаарантира доживотен мандат. Две години по-късно Путин получи опцията да ръководи най-малко до 2036 година

В момента имаме две мощни властнически държавни , които са открита опция на демократичните демокрации.

Все отново назряват няколко фактора, които могат да основат проблеми за Путин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР