Тази година особено силно ще се прояви политическата подлост и

...
Тази година особено силно ще се прояви политическата подлост и
Коментари Харесай

Местан: ДПС извърши непростимо предателство срещу турското малцинство

„ Тази година изключително мощно ще се прояви политическата измама и лицемерие на Движение за права и свободи. От миналогодишния протест насам те направиха непростимо изменничество против турското и мюсюлманското малцинство в България, като посредством своите общински съветници във Велинград и Лозница гласоподаваха за построяването на монументи на комунисти възродители, членове на Политбюро на Българска комунистическа партия, осъществили със силата на оръжието и репресивния си уред насилствена асимилация на близо милион и половина турци и мюсюлмани “.

Така е представен водачът на ДОСТ Лютви Местан в прессъобщение за самодейностите на партията му по повод традиционните събития, с които на 26-и и 27-и декември хората от Могиляне и Момчилград отдават респект на жертвите на Възродителния развой. 

През последните две години обаче събитието се оказва място за разкол сред поддръжниците на Движение за права и свободи и ДОСТ.

„ С какви очи ще застанат пред гроба на дребната Тюркян, която бе убита точно от въоръжените елементи, изпратени против мирните протестиращи за името и вярата си жители тъкмо със заповед на ген. Александър Семерджиев откакто общинските съветници на Движение за права и свободи във Велинград единомислещо гласоподаваха да му се построи монумент във Велинград? Същото се отнася за паметника на Пенчо Кубадински в Лозница. Тук политическата отговорност на Движение за права и свободи е особена огромна, тъй като те ръководят общината с кмет и болшинство на общинските съветници над две трети. Вкупом всички те поддържаха построяването на монумент за обвинявания в присъединяване си във Възродителния развой Пенчо Кубадински. Този монумент е монумент на моралното и политическо проваляне на Движение за права и свободи. Народът ни към този момент схваща това и ще въздаде своето заслужено наказване още на идните европейски избори “, декларира Местан.

Той прикани членовете на ДОСТ на 26-ти декември да изпълнят своя човешки дълг като изразят респект пред гробовете на свидните жертви без партийни флагове, шапки и други знаци.

„ Ние няма да организираме партиен протест, няма да транспортираме хора с платени рейсове освен тъй като така и така нямаме средства за това, а най-много, тъй като има нещо безпределно аморално в изразената респект против пари. Това към този момент не е респект. Това е платено проявление на мускули “, счита водачът на ДОСТ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР