Тази година, над 460 самодейци от 32 читалища са заявили

...
Тази година, над 460 самодейци от 32 читалища са заявили
Коментари Харесай

“Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра“- село Баня 

Тази година, над 460 самодейци от 32 читалища са декларирали присъединяване в V-ия Национален фолклорен фестивал „Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра“, който ще се организира на 27 август 2022 година в разложкото село Баня.

Поради изключителния интерес към фолклорната демонстрация и огромния брой подадени поръчки за присъединяване, уредниците – Кметство село Баня и НЧ „Просвета-1908“, взеха решение да трансформират началния час на фестивала, с цел да може всички участници да се изявят.

Официалното разкриване ще стартира на 27 август 2022г. (събота), в 10:00 часа, на сцената на Старата българска (Римска) баня.
Конкурсната част ще се организира в две елементи.
Първата част ще бъде от 10:00 до 13:30 часа, а втората част от 16:00 до 20:00 часа.
Гала вечер и награждаване – 20:30 часа.

Състави от общините – Сандански, Гърмен, Благоевград, Петрич, София, Горна Оряховица, Разлог, Перник, Пазарджик, Пещера, Земен, Бобов дол, Банско, Кюстендил, Суворово, Павел баня, Дупница, Самоков и Борино ще свирят, пеят и играят пред „погледа“ на Рила, Пирин и Родопи и ще огласят с песните си едно от най-красивите села в Разложката долина.

В последната събота на месец август, село Баня ще бъде огласено от звуците на българските национални песни и разлюляно от обичайни български хора и танци.

Компетентно жури ще прави оценка осъществяванията и ще отличи най-хубавите!

Заповядайте на фестивал в Баня, с цел да чуете песните, танците и обичаите от цяла България!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР