Тази година, малко преди да предаде властта на вицепрезидента Камала ...

Тази година, малко преди да предаде властта на вицепрезидента Камала

В САЩ отбелязват Деня на благодарността

Тази година, малко преди да съобщи властта на вицепрезидента Камала Харис за малко, Джо Байдън помилва и двете пуйки, наречени  Пийнът Бътър и Джели, които ще продължат живота си в кампуса на университет в Индиана.

Четвъртия четвъртък на месец ноември в Съединени американски щати се означава като Ден на благодарността. Празникът е един от най-обичаните и почитани в Съединени американски щати, датиращ от времето преди основаването на Съединените щати, традицията води началото си от британските заселници. Първите пилигрими са празнували Деня на благодарността, откакто са оживели благодарение на индианци през първата тежка зима от пребиваването си на американска земя на 4 декември 1619 година във Вирджинската колония.

Денят на благодарността е юбилей, почитащ нещата, с които човек се е сдобил в края на прибирането на реколтата.

Традиционното ядене за празничния ден е печена пуйка. Според осведомителните организации, на днешния ден американците ще сготвят и изконсумират 46 милиона пуйки

Пак по традиция на държавния глава на Съединени американски щати на специфична гала се подаряват две пуйки, като едната украсява трапезата в Белия дом, а другата бива помилвана. Тя се изпраща във плантация, където я отглеждат до края на живота й.

Източник: petel.bg