Тази година Китай ще изстреля шест до осем нови сателита

...
Тази година Китай ще изстреля шест до осем нови сателита
Коментари Харесай

Тази година Китай ще изстреля до осем нови сателита от системата „Бейдоу

Тази година Китай ще изстреля шест до осем нови спътника от навигационната система Бейдоу, обявиха публични лица през вчерашния ден по време на 10-та конференция за сателитната навигация в Китай, написа Блиц.

``
реклама

Още два или три спътника ще бъдат пуснати през 2020 година, когато системата „ Бейдоу-3 " ще бъде напълно приключена, сподели шефът на китайското ръководство за сателитна навигация Жен Чънцин, оповестява Китайското национално радио.

Навигационната система „ Бейдоу " ще служи за връзка с къси известия и оказване на интернационална помощ. Освен това ще дава сателитни услуги за Китай и региона, добави Жен Чънцин.

„ Бейдоу " е независимо построена и ръководена от Китай система за сателитна навигация. В момента тя има 38 спътника в орбита. Китай стартира построяването на „ Бейдоу-3 " през 2009 година Основният ѝ стадий бе приключен и тя проработи в края на 2018 година

Китай има проекти до 2035 година да завърши с построяването на национална система с висока акуратност за позициониране, навигация и установяване на времето въз основата на „ Бейдоу ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР