Тази година има закъснение, обикновено грипът започва около Коледа, когато

...
Тази година има закъснение, обикновено грипът започва около Коледа, когато
Коментари Харесай

Толкова ли е страшен новият коронавирус?

" Тази година има забавяне, нормално грипът стартира към Коледа, когато се връщат вкъщи роднините – поради въздушния превоз. Тази година зимата е релативно топла, само че няма по какъв начин да избегнем разпространяването. " Това обясни началникът катедра " Инфекциозни заболявания " към ВМА доцент Георги Попов в изявление за bTV.
Той посочи, че грипъ т е целогодишно заболяване, само че се популяризира в месеците декември – март.
Симптомите са висока температура, мускулни болки и изнемощялост, а вирусът визира най-много децата.
" Грипната зараза протича бързо – бързо се популяризира, усложнява и оздравява, само че бързо се и умира. Не би трябвало да се подценява и хората не би трябвало да разчитат на личния си опит при предходни епидемии, а да се обръщат към доктор ", разяснява медикът и съобщи, че не трябва хора, които имат признаци за грип да посещават работа или учебно заведение.
Доц. Попов съобщи, че грипът визира дихателната система, сърдечносъдовата система, а може да повреди бъбреците и централната нервна система. Подобни случаи има при погрешно лекуване.
Относно мистериозния вирус, който се появи в Китай – той изясни, че този вирус е прочут още от 60-те години на XX в.
" От фамилията на коронавирусите над 200 са познати, само че единствено 6 са патогенни са индивида. Тяхната податливост е да мутират и най-вероятно такава разновидност се е появила в Китай. Индокитай е място с огромно комбиниране на хора и животни, грипът също постоянно потегля оттова ", съобщи лекарят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР