Тази година фермерски пазари на Lidl са подкрепили 62% повече

...
Тази година фермерски пазари на Lidl са подкрепили 62% повече
Коментари Харесай

Фермерските пазари на Lidl през 2022 г. отбелязаха 62% ръст на участвали родни производители

Тази година фермерски пазари на Lidl са подкрепили 62% повече родни производители спрямо 2021 година За 14-те си издания през 2022 година пазарите са дали опция на 120 фермера от 58 обитаеми места да показват своята продукция, а на десетки хиляди гости да опитат огромно многообразие от обичайни и забавни усети. За съпоставяне през 2021 година взелите присъединяване фермери са били 74 от 27 обитаеми места.

Посетителите също са се нараснали двойно - през 2022 година приблизително 2915 души са участвали на един пазар спрямо 2021 година, когато са били 1430.

„ Организираме фермерските пазари в поддръжка на дребните локални производители и по тази причина те са напълно за сметка на Lidl. От 2020 година досега сме провели 35 пазара, в които са се присъединили над 120 районни производители. Така даваме опция тяхната продукция, основана с доста труд и обич, да доближи до повече хора. Радваме се, че резултатите демонстрират с всяка година по-голям интерес, както от страна на производителите, по този начин и от страна на клиентите, по тази причина ще продължим с изданията и през идната година. Това демонстрира отношението на Лидл България за поддръжка на българските производители, както в нормалния формат за разширение на асортимента ни посредством качествени артикули с нужните документи и в нужните размери, по този начин и в метода за поддръжка на дребните районни производители с техните неповторими артикули “, сподели Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.

През актуалната година се организираха общо четиринадесет пазара - 10 в София и 4 в морските курорти – „ Св. Св. Константин и Елена “, Несебър, Созопол и Царево. По време на събитията през тези 14 уикенда клиентите имаха опция да намерят необятна палитра от качествени артикули и да преоткрият достоверния усет на българската продукция. Те избираха измежду разнообразие от млечни, месни и хлебни произведения, биосертифицирани плодове и зеленчуци, разядки, мед, билкови тинктури, вино, сладка и зимнина и други

В изданията на пазарите участваха също занаятчии и пчелари, които споделяха с клиентите забавни обстоятелства за своята специалност. Основните гости на пазарите са фамилии с деца, за които беше извънредно скъпо да научат по какъв начин се плете с ракита, по какъв начин наподобява преди малко извадената от кошера медна пита и каква е тайната на красивия поминък – дърворезбарството. Предаването на традициите на младите генерации и опазването им е и измежду главните цели на Лидл България, като компанията се стреми да оказва помощ на хората в другите райони от страната да водят по-качествен и пълностоен метод на живот.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР