Тази година е юбилейна за ансамбъл Александров, който навършва точно

...
Тази година е юбилейна за ансамбъл Александров, който навършва точно
Коментари Харесай

Ансамбълът за песни и танци на Руската армия "Александров" пристига в България за четири концерта през юни

Тази година е юбилейна за отбор " Александров ", който навършва тъкмо 90 години, сподели в изявление за Българска телеграфна агенция Вадим Ананиев, солист на Академичния отбор за песни и танци на Руската Армия " Александров ". Традициите, които са заложени през цялото време на основаването на ансамбъла, се предават от потомство на потомство към този момент толкоз години, тъй като при нас има последователност, акцентира още Ананиев.

Песните, изпълнявани от нашите прародители, по-старото потомство сътрудници, са се запазили едно към едно и ние продължаваме да ги изпълняваме и досега по същия одобрен метод. Що се касае до по-съвременните песни, то тях ние към този момент изпълняваме по своему и ние сме тези, които ги формираме, а те ще се предават по нашия модел на идващите генерации.

Ансамбълът е формиран напълно от експерти, като множеството от музикантите са приключили консерваторията, а танцьорите - професионална хореографска школа.

Но единствено съответстващото обучение не е задоволително, с цел да стане един актьор част от ансамбъла, належащо е и да премине сполучливо много сложен изпитен конкурс. След трагичния случай от декември 2016 година, когато на път за концерт при авиокатастрофа умират 64 актьори на ансамбъла, в " Александров " са включени доста нови попълнения.



За младите си сътрудници Вадим Ананиев споделя, че са доста надарени и извънредно добре готови. По думите му обаче, с цел да се влеят в колектива и да се почувстват същински " Александровци ", е било належащо несъмнено време. Лично аз чувствам към този момент, че имат нужния " Александровски " хъс и се оправят добре, сподели още Ананиев.

А и във времето на интернет умерено могат да гледат осъществяванията на предходния състав и да се поучат от тях, добави солистът, който е част от състава към този момент 31 години. Ансамбълът идва на турне у нас този месец. Общо четири български града ще посрещнат " Александровците " - Варна /26 юни/, Бургас /27 юни/, Пловдив /28 юни/ и София /29 юни/. Пред българската аудитория те ще показват своя " златен репертоар ", доста нови танци, а по този начин също и български песни.

Много пъти съм бил в България и съм пял пред българска аудитория. " Наблюдавал съм публиката у вас, която дружно с нас е пяла нашите песни, освен българските ", разясни Ананиев. По думите му това е по този начин, тъй като ние сме славяни и прелестно се разбираме. " Сигурен съм, че хората, които ще дойдат на концертите ни, прибирайки се в къщи, ще бъдат заредени с това, което са желали да чуят и да видят ", сподели още Вадим Ананиев и поздрави българските фенове на ансамбъла с осъществяване онлайн на емблематичната ария " Калинка ".

Автор и фотоси: Оля Ал-Ахмед - Българска телеграфна агенция
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР