Тази година Черешова задушница е малко по-късно от предходните. Предстои

...
Тази година Черешова задушница е малко по-късно от предходните. Предстои
Коментари Харесай

Храната, която ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да приготвите на Черешова задушница

Тази година Черешова задушница е малко по-късно от предходните. Предстои да се уважи на 19 юни. Задушницата се отличава от останалите, защото на този ден е признато да се раздават първите узрели череши.
Счита се, че това е денят, в който душите на мъртвите биват прибирани. Нужно е хората да се помолят за амнистия и да посетят църковен храм.
Малцина са осведомени с това, че на гроба на мъртвите се върви ден преди Задушница. За предпочитане е това да се случи в ранни зори. С алено вино се преливат гробовете и се пали свещ.
Каква храна би трябвало да се подготви на Черешова задушница?
 Наближава Черешова задушница. Ето какво наложително би трябвало да извършите на този ден! Наближава Черешова задушница. Ето какво наложително би трябвало да извършите на този ден!
Черешовата задушница през 2021 година се пада на 19 юни, събота. Тя е втората в годината и се пада преди Петровите пости. Наречена е т...
Хората имат вяра, че на този ден мъртвите посещават първи гроба и по тази причина е редно да бъде оставена храна, с която да се нахранят. Ако имате непосредствен човек, който скоро е умрял, оставете вратите и прозорците на дома си отворени, тъй че душата му да го напусне, без да среща спънки.

Вярва се, че на този ден хората би трябвало да създадат нещо благо за останалите, като това да нахранят бедните.
В църквата се носят череши и жито, като житото би трябвало да е сварено ден, преди самата Задушница.
Освен житото, наричано още коливо, може да се подготви и раздаде самун, вино, дребни сладки и соленки.
 Скоро е Черешова задушница, ето какво би трябвало да знаете и да извършите Скоро е Черешова задушница, ето какво би трябвало да знаете и да извършите
Според календара, ден преди огромния църковен празник Петдесетница се уважава паметта на умрелите или това е позната ни Черешова задушн...
Ако не сте имали опция да сварите жито, то може да се размени с самун или питка. Храните, които подавате на околните си за „ Бог да елементарни мъртвите души ”, би трябвало да бъдат с четен брой. Към самата подавка може да се добави и още нещо, което мъртвият е обичал да похапва. Това околните му го вземат решение.

В някои краища в България околните на умрелите остават храна на гробовете. Според свещениците обаче не трябва да се прави, защото те към този момент не могат да се хранят и животните атакуват храната и оскверняват гробовете.
Можете да оставите шума от листата на орех върху гробовете на мъртвите, тъй като се счита, че по този метод им се прави сянка.
Това са все значими правила, които мнозина са позабравили, а е хубаво да се знаят и почитат!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР