Тази година беше една от най-тежките за земеделските производители поради

...
Тази година беше една от най-тежките за земеделските производители поради
Коментари Харесай

Десислава Танева: Тази година беше една от най-тежките за земеделските производители

Тази година беше една от най-тежките за земеделските производители заради пандемията и незапомнената суша. Това сподели за обзорното предаване „ Това е България “ на Радио „ Фокус “, министърът на , храните и горите Десислава Танева. Осигуряването на зелени коридори и снабдяването с хранителни артикули на популацията и обезпечаването на земеделците са били приоритет на министерството, изясни тя.
„ Изпращаме една доста тежка година, на първо място, заради сушата. Тя се отрази на добивите и ще се отрази респективно в годишен проект и на приходната част на фермерите. Добрата вест е, че с помощта на пандемията успяхме да създадем вероятни за прилагане всички принадлежности, които ни бяха предоставени, в това число доста увеличено национално подкрепяне “, сподели тя.
 Над 4.6 млн. тона пшеница е създадена през 2020 година Над 4.6 млн. тона пшеница е създадена през 2020 година
4 626 318 тона е създадената пшеница за 2020 година Това сочат формалните данни при 100 % реколтираните 1 176 048 ха площи в страната. С...
Възможността да се програмира изключителна мярка Ковид е било самодейност на България, напомни министър Танева и благодари на всички евродепутати. Кризите са дали уроци и са помогнати да се вземат решения, които могат да се реализират и в бъдеще, сподели още Десислава Танева. Остава да се работи по ограниченията за ръководство на климатични рецесии, тъй като за в този момент съществува единствено държавна помощ, която е с стеснен бюджет от 4,5 милиона годишно, изясни тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР