Тази година българският туризъм ще има 10% ръст. Това обяви

...
Тази година българският туризъм ще има 10% ръст. Това обяви
Коментари Харесай

Ангелкова предрече 10% ръст на туризма тази година

Тази година българският туризъм ще има 10% растеж. Това разгласи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на обичайна годишна среща с представители на туристическия бранш и организации, които са регистрирани в Националния туристически указател и националните курорти.

„ Завършихме 2019 година с над 9 милиона и 300 000 задгранични туристи. Имаме извънредно сериозна потребност да фокусираме нашата реклама в проведения туризъм, изключително както стартираме пилотно в регионална на морския ни туризъм. 5 милиона и 400 000 туристи са свързани с морския ни летен туризъм за месеците от юни до септември, което демонстрира каква голяма тежест е за бранша и за приходите “, изясни Ангелкова. И предвижда, че това лято летището в Бургас ще има растеж на полетите от чужбина с 12%, а летището във Варна - с 8%, най-вече от европейски страни.

Междувременно са почнали да се записват първите немски туристи, гостуващи у нас по линия на контракта с немските здравни каси.

„ Договорът с немските здравни каси бе подписан преди няколко месеца и по силата му здравната система на Германия покрива разноските на своите членове за почива в български балнеокурорти. Само в курорта „ Албена “ има към този момент 100 такива записани посетители от Германия “, сподели изпълнителният шеф на „ Албена “ АД Красимир Станев.

Ангелкова подсети, че на следващия ден на второ четене на комисия Законът за изменение и допълнение на Закона за туризма още веднъж ще бъде на дневен ред.

„ Там главен фокус е статутът на националните курорти. Затова и през днешния ден участват безусловно всички, тъй като за първи път ще регламентираме със закон националните курорти по този начин, че да има ясни правила за тяхното действие по повод както на безусловно всички действия, свързани с рекламата, по този начин и на инфраструктурата, според компетенциите на виновните органи, по този начин и несъмнено другите разноски, свързани да вземем за пример с озеленяване – повсеместен правилник за статута на националните курорти “, изясни министърът на туризма.

С приемането на поправките в Закона за туризма, ще се регмарентира още една специалност – тази на ски учителите, по този начин както сега са регламентирани специалностите на екскурзовода и планинския лидер.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР