Тази година България чества националния си празник 3 март в

...
Тази година България чества националния си празник 3 март в
Коментари Харесай

България чества 143-ата годишнина от Освобождението

Тази година България празнува националния си празник 3 март в изискванията на коронавирусна зараза, заради което управляващите анулираха тържествата пред паметника на връх Шипка. Въпреки това се чака хиляди хора да се изкачат на върха, а в 11.10 часа президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще отдаде респект пред паметта на българските опълченци и съветските воини, починали за свободата на България.

По същото време в София ще стартира церемонията по издигане на Националното знаме. Там ще участват министърът на защитата Красимир Каракачанов, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, представители на управителния състав на Министерството на защитата и висши офицери от Въоръжените сили. В ритуала ще вземат участие формирования на Националната гвардейска част и Гвардейският внушителен духов оркестър. По време на осъществяването на химна на Република България ще бъде изпълнен артилерийски салют от 20 залпа.

В 12.00 ч. ще бъде осъществена тържествена промяна на почетния гвардейски часовой пред формалния вход на постройката на Администрацията на президента.

От 18.30 часа на пл. " Народно заседание " в София ще се състои тържествената заря-проверка. Президентът Радев ще одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска, след което ще произнесе слово. В церемонията ще вземат участие Гвардейският внушителен духов оркестър и представителни блокове от състава на Националната гвардейска част. Командващ на тържествената инспекция (заря) ще бъде бригаден военачалник Станимир Христов – шеф на " Операции и подготовка " в Щаба на защитата.

В тържествата във връзка Националния празник на Република България в цялата страна ще вземат участие представителни военни елементи от Въоръжените сили.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР