Тази година Apple спази традиционния си график за есенно представяне

...
Тази година Apple спази традиционния си график за есенно представяне
Коментари Харесай

Новият iPhone 13 e тук - по-мощен, лъскав и желан от всякога

Тази година Apple съблюдава обичайния си график за есенно показване на нови телефони и джаджи и през днешния ден, 14 септември, компанията публично сподели пред света цялостен куп нови устройства.

Както и чакахме, най-интересни от тях са новите модели iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max . Но не трябва да подценяваме и обновеният с по-модерен дизайн Apple Watch Series 7 и iPad 6 mini.

Всички нови модели iPhone също печелят от промени в дизайна, като прорезът за слушалката и селфи камерата най-сетне е по-компактен, само че дано погледнем по-отблизо всички модели.

iPhone 13 mini и iPhone 13
 Снимка 546453

Малкият iPhone продължава да попада и в новото портфолио от джаджи на Apple. Запазва и ролята си на най-достъпният всред четирите.

iPhone 13 mini още веднъж е с 5.4-инчов OLED екран с резолюция от 2340 х 1080 пиксела, до момента в който регулярният iPhone 13 е с 6.1-инчов екран с малко по-висока резолюция от 2532 х 1170 пиксела.

Най-важното е, че и при тези, и при останалите модели, екраните наподобяват някак по-големи, поради смалените странични рамки и разрез за селфи камерата.
 Снимка 546459

Сензорите за Face ID също са разместени и технологията към този момент може да ни разпознава, даже когато сме с маска.

Трябва да признаем, че камерите търпят много малко промени по отношение на iPhone 12, като още веднъж единствено Pro разновидностите имат тройна камера.
 Снимка 546458

iPhone 13 и iPhone 13 mini са с двойни задни камери, формирани от 12-мегапикселов основен датчик с бленда f/1.6 и 12-мегапикселова камера с необятен обсег.

Тези, а и останалите модели от серията, оферират видео снимане с до 60FPS при 4К UHD , а във Full HD снимаме с до 240FPS, което е добре за почитателите на забавеня каданс.

Има и напълно нов Cinematic режим на видеозаснемане, при който фокусът следи обектите напълно независимо за още по-качествени и реалистични видео фрагменти, и може да се контролира, откакто към този момент сме записали видеото.
 Снимка 546460

Може би най-значимата смяна обаче е Sensor Shifting технологията, с която досега разполагаше единствено iPhone 12 Pro Max.

Също като останалите в серията, iPhone 13 и iPhone 13 mini разчитат на новия A15 Bionic чип, който е създаден при пет-нанометрова технология и би трябвало да е до 30% по-мощен от " водещите конкурентни модели ".

Батерията обаче продължава да е разочароващо дребна в mini модела и предлага единствено 2406mAh, макар че от Apple дават обещание, че устоя над час повече от миналогодишния mini.
 Снимка 546450

iPhone 13 е с малко по-голяма батерия от 3095mAh.

Цената на iPhone 13 е 7 99 $ , а по-малкият модел стартира от 699 $, като моделите ще са налични в розов, наследник, черен, бял и червен цвят.

iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max
 Снимка 546456

“Перлите ” в новата линия телефони на Apple са още по-лъскави, все толкоз скъпи, само че и с капацитет още веднъж да се трансфорат измежду най-доходоносните артикули на компанията.

iPhone 13 Pro е със същия екран като iPhone 13, само че предлага периодичност на освежаване до 120Hz - нещо, което флагманите с Android имат от много време, само че при моделите на Apple е още по-усъвършенствана. Екстрата е налична и при Pro Max.

Процесорът още веднъж е A15, същата батерия като iPhone 13, само че разполага с още един (трети) 12-мегапикселов датчик на гърба си, затрупан от телефото обектив, осигуряващ до три пъти оптичен зуум и 52 мм фокално разстояние.
 Снимка 546451

iPhone 13 Pro Max не е доста по-различен като спецификации, само че е много по-голям - диагоналът на екрана е 6.7 инча.

Както и при предходните еквивалентни модели от предходната година, разликата сред Pro и Pro Max е най-много в потенциала на батерията, размера и третата камера на гърба.

При iPhone 13 Pro Max телефото камерата е с още по-голямо фокално разстояние от 77 мм и надлежно малко по-мощен оптичен зуум - до 6х.
 Снимка 546457

И тази година LiDAR датчикът е екстра единствено при Pro моделите, макар че чакахме да го забележим разполагаем в цялата серия.

И при двата модела към този момент имаме алтернатива за до 1TB вградена памет.

Ако желаеме телефон с в действителност огромна батерия, то iPhone 13 Pro Max е нашият модел, защото неговата е с потенциал от 4352mAh и е най-издръжливата в iPhone досега , споделят от Apple.
 Снимка 546461

iPhone 13 Pro ще се продава на цена от 999 $ , до момента в който по-големият Pro Max ще коства 1099 $ .

Всъщност, мъчно е да определим новите iPhonе модели като " най-хубавите " за годината, защото много модели с Android оферират надалеч по-впечатляващи спецификации.
 Apple, iOS 14.8, Pegasus и за какво би трябвало да инсталираме новия ъпдейт
Сериозен пробив в iPhone накара Apple да пусне неочакван ъпдейт

Засегнати са iPhone, Apple Watch и Mac

Ще чакаме с неспокойствие обаче да узнаем бенчмарковете на серията iPhone 13, с цел да можем да преценим до каква степен и по какъв начин тя се конкурира с останалите водещи модели на пазара.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР