Тази година 678 първокласници, разпределени в 30 паралелки, ще влязат

...
Тази година 678 първокласници, разпределени в 30 паралелки, ще влязат
Коментари Харесай

Ямболските училища ще посрещнат над 7000 ученици

Тази година 678 първокласници, разпределени в 30 паралелки, ще влязат в ямболските учебни заведения.

Всяко дете, прекрачило прага на учебното заведение за първи път, ще получи дарове от Община Ямбол и Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетни и малолетни. В комплекта са включени две книжки – „ Приказки за първолака “ и „ Патиланци “, цветни моливи, гланцово блокче, скицник за изобразяване, магнит, тетрадка, линия, образователна стратегия и ръчно направени значки.
Всички учебни заведения на територията на община Ямбол са декларирали подготвеност за започване на новата образователна 2022/2023 година. Училищата дават отговор на санитарно-хигиенните условия на Регионална здравна инспекция-Ямбол за обезпечаване на безвредни условия на образование, образование и труд. Всички учебни заведения и детски градини имат подготвеност за работа в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура.
Седем образователни заведения ще стартират образователната година като новаторски учебни заведения: Основно учебно заведение „ Петко Рачов Славейков “, Начално учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий “, Профилирана гимназия „ Васил Левски “, Обединено учебно заведение „ Д-р Петър Берон “, Езикова гимназия „ Васил Карагьозов “, Основно учебно заведение „ Николай Петрини “ и Професионална гимназия по туризъм „ Алеко Константинов “.
На територията на община Ямбол ще действат две начални учебни заведения, пет съществени учебни заведения, едно обединено учебно заведение, едно приблизително учебно заведение, едно спортно учебно заведение, три профилирани гимназии и две професионални гимназии. В тях са обхванати 7052 възпитаници от първи до дванадесети клас, разпределени в 319 паралелки. Подготовката на петгодишните и шестгодишните деца за учебно заведение ще се реализира в 51 подготвителни групи с 1246 деца.
Ресурсната обезпеченост на учебните заведения, профилираните и професионалните гимназии за естественото протичане на образователно-възпитателния развой е обезпечена.
В учебните заведения и детските градини са заети 795 бройки педагогичен личен състав и 373 броя непедагогически.
В подготвеност за новата образователна година са и детските градини, като в тях са обхванати 2316 деца. На територията на община Ямбол има девет детски градини и детски ясли с две здания. Всички детски заведения са готови за новия отоплителен сезон и са снабдени с образователни пособия и учебно-познавателни книжки.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР