Тази есен светът на кулинарните тв формати в България ще

...
Тази есен светът на кулинарните тв формати в България ще
Коментари Харесай

Ужас! Вижте кои са новите членове на журито в MasterChef (СНИМКА)

Тази есен светът на кулинарните тв формати в България ще отвори порти за нова епоха в своето развиване. Тя идва с осми сезон на MasterChef България и трима членове на журито, които ще основат рецепта за телевизионно наличие, което наложително би трябвало да се гледа.

Chef Илиан Кустев, Chef Александър Таралежков и „ шефът на шефовете “ Явор Сарафов ще се причислят към огромното семейство от международни кулинари в MasterChef и ще придадат нов взор към кулинарното съревнование. Сезон 8 на MasterChef България ще предложи на феновете „ нови съставки “, вълнуващи провокации и гладни за познания занимание – готвачи, подготвени да черпят ентусиазъм от най-хубавите и да потвърдят, че са подготвени за купата „ MasterChef на България “.

„ В последните години bTV промени усещането на българите към приготвянето на храната. Вярвам, че MasterChef има сериозна заслуга за това. Щастливи сме да приветстваме три нови, ярки индивидуалности – Илиан, Александър и Явор като жури в българското издание на формата. Многоспектърният им професионален опит е комбиниран с тяхната пристрастеност и чиста наслада от храната, а безмилостният им кулинарен възторг подсигурява, че ни чака същинско наслаждение с новия сезон на “MasterChef. На участниците няма да им е по никакъв начин елементарно ”, разяснява Ангелина Белчева, Директор „ Локална продукция “ в bTV Media Group.

Chef Илиан Кустев

Кариерата на Chef Кустев е забележителна и неслучайно той се постанова като едно от огромните имена в кулинарията у нас и по света. Като дете мечтае да стане футболист, само че любознанието го води в кухнята. Днес към този момент готви за политици от ранга на турския президент Реджеп Ердоган, принц Чарлз, Маргарет Тачър и за звезди от шоубизнеса като артиста Брад Пит.

Професионалният път на Chef Кустев е изпълнен с вълнуващи срещи и доста работа. Той получава изключителна „ полировка “ в петзвездния Ritz Hotel в Лондон, където става част от екипа на Chef Джон Уилиямс. През 2016 година животът го води в Париж, където работи в заведения за хранене с три Мишлен звезди. Там има опция да практикува един до друг с ненадминатите Chef Пиер Ганьер и Яник Алено, прочут като бога на сосовете в днешната съвременна френска кулинария.

За своите 26 години професионален опит Chef Кустев е съветвал и управлявал редица влиятелни заведения за хранене и вериги в България. Към момента той е кулинарен съветник и сътрудник във компания, чиято активност е ориентирана към търговия главно с млечни артикули.Chef Кустев има славата на кулинарен експериментатор, чиниите му се отличават с изискан усет, а в тях участват най-различни артикули.

*Още информация за Chef Кустев вижте тук.

Chef Александър Таралежков

Александър Таралежков е роден в София, само че още доста млад става жител на света. Едва навършил пълноправие се озовава в Лондон, където приключва „ Продуктов дизайн “ във висшето учебно заведение по изкуства Central Saint Martins. Започва да се занимава с „ Хоспиталити дизайн “, а по-късно стартира работа като изобретателен шеф във водещото издание CODE Hospitality. Професионалните му изяви го срещат с голям брой от най-значимите ресторантьори и началник готвачи в света.

В този интервал Таралежков пътува по целия свят, изследва локалните култури и кухни, като ползва наученото към многочислените си планове. Познанството на Александър с Каликста Киландър, която зарежда с продукцията си Лондонски заведения за хранене със звезди Мишлен, оставя мощен отпечатък в младия създател. Таралежков стартира да готви в нейните стратегии, а няколко месеца по-късно се открива на крайбрежието на Кент, където и сега развива кулинарната си процедура. В началото на 2021 година Александър основава Долма Бар – място, което се отличава с истинска ресторантска идея и бързо се утвърждава като обичано на кулинарните критици и локалните посетители. Това предизвика интереса на международния частен членски клуб Сохо Хаус и последвал поп-ъп ресторант в Лондонския им клуб през януари и февруари 2022 година В момента Таралежков споделя предписания за изявления на вестник „ Гардиън “ и работи интензивно върху първата си готварска книга, въодушевена от кулинарната му философия и присъщия му почерк, подбуден от Балканската кухня и оттатък. На дневен ред в работата му е и създаване на платформа за развиване на модерна кулинарна просвета. Тя ще включва академия за кулинарно мислене, която ще развива млади гении и работилница, фокусирана върху създаването на нови ресторантски концепции и артикули.

*Още информация за Chef Таралежков вижте тук.

Явор Сарафов

Името на Явор Сарафов е знак на триумфа, а животът му – аналог на американската фантазия. Едва приключил право, Явор бързо демонстрира своя усет и към този момент над 30-години сполучливо управлява разнообразни бизнеси. В казармата животът го среща с Chef Виктор Ангелов, а близкото другарство прераства в партньорство в ресторант, а след това и във верига заведения за бързо хранене. Понастоящем работното всекидневие на Сарафов се разпределя сред заведения за хранене, ръководство на парцели и вложения. Освен към бизнеса, Явор има мощно развъртян усет на кулинарен специалист и критик, а кулинарните пътешествия са негова пристрастеност. Той обича да готви и опитва в кухнята, където сходно на всичко друго, има забележителни умения. За себе си твърди, че обича да пробва нови и разнообразни неща – от улична храна до гурме кухня, без значение къде и по кое време се намира. Всяко допиране до достоверна кухня, артикули, разнообразни подправки и култури, го въодушевява по едно и също време като фен и предприемач. Явор Сарафов има извънредно сериозен опит по отношение на процесите, протичащи в една кухня или ресторант, за които даже готвачите постоянно нямат визия. Освен кулинарен фен и сполучлив ресторантьор, Явор е и буен ценител на виното. За него то е море, в което на драго сърце открива нови усети, сортове и технологии.

*Още информация за Явор Сарафов вижте тук.

MasterChef България e безспорен феномен в жанра на телевизионните кулинарни излъчвания. Във всеки епизод публиката наблюдава по какъв начин хоби-готвачи преобразяват живота си посредством пристрастеността към готвенето, и предаването дава мощен начален подтик на професионалното им развиване. Тази есен форматът се завръща напълно освежен в ефира на bTV, с цел да възбуди още веднъж апетита за по-вкусен живот в компанията на семейство и другари, добра храна и време за дребните неща, които ни вършат щастливи.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР