Тази експлозия е наблюдавана от космоса от един от метеорологичните

...
Тази експлозия е наблюдавана от космоса от един от метеорологичните
Коментари Харесай

От Сега: Астероид Удари Земята! Предизвика Могъща Експлозия Равна На 5000 Тона Тротилов Еквивалент! Снимки!

Тази детонация е следена от космоса от един от метеорологичните спътници GOES - виж анимацията по-долу - и на сушата от разнообразни хора, които са го видели като огнено кълбо.

Астероидът е следен от плана Atlas преди детонацията, до момента в който към момента е летял в космоса. Точното местонахождение на мястото на детонацията е 15,02 N и 68,65 W. По-долу може да видите фотография на траекторията, която се е виждала в атмосферата след гърмежа.

Въпреки огромното количество сила, отделена от метеорита, никой не е бил ранен, защото обектът изгаря и се взривява скоро след влизането в атмосферата на Земята.

Докладите демонстрират, че метеоритът е дълъг единствено към 3 метра.

Фактът, че метеоритът NEOCP A10eoM1 е открит от астрономите и галактическите организации преди да удари Земята, е изненада, защото това е рядко събитие, написа офнюз.бг. Земята постоянно е удряна от дребни метеорити и метеори, само че откриването им преди да навлязат в атмосферата е мъчно и рядко се случва.



W. Staka III of the University of Wisconsin (CIMSS) and (SSEC))

Все по-често обаче се откриват метеорити преди да се ударят в Земята през последните няколко години, само че това не значи, че тези събития зачестяват.

Това просто значи, че организациите и астрономите-аматьори употребяват все по-сложно и тъкмо съоръжение, което употребяват за разкриване на насочващи се към нас галактически скали. НАСА даже има специфичен отдел, който се занимава с наблюдения на метеоритите, които минават покрай Земята.

Звуковите талази от удара са записани от инфразвуковата станция на Бермудите и на тази основа е избрана силата, отделена по време на детонацията, на 3-5 kT TNT. Това подхожда на експлодиращ в атмосферата планетоид с диаметър три метра.

Това е четвъртият път, когато се вижда детонация в атмосферата на метеорит, който преди този момент е следен в космоса. Трите предишни метеорита са: 2008 TC3, 2014 AA и 2018 LA.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР