Тазгодишното издание на Уимбълдън ще приеме обратно тенистите от Украйна

...
Тазгодишното издание на Уимбълдън ще приеме обратно тенистите от Украйна
Коментари Харесай

Просто взеха парите и не направиха нищо: Руските играчи са все още са без британски визи

Тазгодишното издание на Уимбълдън ще одобри назад тенистите от Украйна и Беларус, откакто те нямаха опция да се изявяват през предходната година, само че за никого не е загадка, че британците по-скоро започнаха тези стъпки, тъй като бяха подложени на напън от водещите тенис организации, а не поради тяхното предпочитание да създадат сходна смяна. Британската тенис асоциация беше застрашена, че ще получи цялостна възбрана за организирането на тенис шампионати, в случай че не разреши противоположната поява на съветските и беларуски състезатели.

Те пък ще би трябвало да изпълнят няколко условия на собствен ред, тъй като ще им бъде неразрешено да промотират всевъзможни спонсори от техните страни, а също така ще би трябвало да подпишат декларация за неутралитет, с която се афишират срещу войната и се разграничават от дейностите и режима на Владимир Путин.

Изглежда обаче процесът по противоположната интеграция не върви изключително безпрепятствено, което разкрива мениджърът на Даниил Медведев. Оказва се, че доста дребна част от съветските тенисисти са получили своите английски визи, което несъмнено е мотив за терзание, тъй като тревният сезон започва още идната седмица, а Уимбълдън е на по-малко от месец разстояние.

" Случилото се предходната година на Уимбълдън беше същински казус и публичната реакция не беше по никакъв начин топла по отношение на уредниците. Редица тенисисти се изрекоха в поддръжка на нашите сънародници, измежду които беше и Новак Джокович, а парадоксалното е, че най-после купата беше извоювана от Елена Рибакина, която е чиста рускиня.

Сега нашите състезатели се завръщат в надпреварата, само че до момента едвам 15 % от тях са получили своите визи, до момента в който другите към момента стоят и чакат. Кандидатствахме за експресно издаване на документите и спазихме безусловно всички процедури, само че чиновниците просто взеха нашите пари и ни споделиха, че към този момент не могат да създадат безусловно нищо.

Въпросът не е в изгубените средства, а в психическото напрежение, което се основава върху играчите ни. Една Мира Андреева е единствено на 16 години и към този момент се усеща доста обременена от целия този развой. Надявам се скоро казусът да бъде решен, само че нещо ми подсказва, че ще ни бавят до последния миг " - приключва изявлението на Лев Касил, който също така работи със сестрите Мира и Ерика Андрееви.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР