Тазгодишното издание на Празници на изкуствата Аполония се отличава с

...
Тазгодишното издание на Празници на изкуствата Аполония се отличава с
Коментари Харесай

34-ото издание на Празници на изкуствата Аполония с нова разнообразна програма


Тазгодишното издание на Празници на изкуствата Аполония се отличава с разнообразна и цветна стратегия, изпълнена с изненади за ценителите на родното изкуство и просвета. Фестивалът ще се организира от 31 август до 8 септември в Созопол, представяйки забавна палитра от музика, кино, спектакъл, литература и образни изкуства. Билетите, в това число и Златният пропуск, осигуряващ достъп до всички събития, към този момент са в продажба и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg.

34-ото издание на Аполония ще бъде намерено с изложения в Художествената изложба в Созопол на 31 август. Едни от най-големите имена в българското изкуство – Греди Асса, Димо Колибаров, Ясен Гюзелев и Стоян Дечев – ще показват своите впечатляващи произведения в областта на живописта, графиката, илюстрацията и скулптурата. Начало на Фестивала ще даде и специфичният концерт на Младежка филхармония " София " при НМУ " Любомир Пипков " с диригент Георги Патриков и солист надарения цигулар Кай Орлинов, който е едвам на 14 години, а към този момент е притежател на редица национални и интернационалните призове.

За първи път тази година на сцената на Аполония ще се изявят рок легендите от ФСБ с концерт, включващ най-големите шлагери на групата през годините. Събитието ще се състои на 8 септември на сцената на Амфитеатър Аполония, с цел да закрие уместно 34-ото издание на Фестивала.

Друг специфичен акцент в програмата на Празници на изкуствата Аполония ще бъде премиерата на новата книга на Георги Господинов " Всичките наши тела ", която ще се организира в Художествената изложба на 1 септември. Сред останалите изненади, готови за ценителите на литературата, са книгите " Остайница " на Рене Карабаш, " Балканска рапсодия " на Мария Касимова-Моасе и " Гласът на тишината " на Иван Теофилов. Специално внимание ще притегли и обичайният за Аполония " Театър на маса ", който ще показа премиерата на пиесата " Страх за опитомяване " от Оля Стоянова на 5 септември.

Изобилие от театрални постановки и тази година чака посетителите на Аполония. Читалище " Отец Паисий " в Созопол ще посрещне на сцената си звезди като Захари Бахаров с моноспектакъла " Чамкория ", за който артистът получи влиятелните театрални награди " Икар " 2018 и " Аскеер " 2018 за водеща мъжка роля. Пиесата, отличена за театър на годината от националните призове " Икар " – " Пияните " от режисьора Явор Гърдев, също е включена в програмата на Аполония. Впечатляващи постановки ще показа и Народният спектакъл " Иван Вазов ", който за първи път взе участие във Фестивала с цели три представления на 6, 7 и 8 септември – " Виновният ", " Цветът на дълбоките води " и " Лисичета ".

За Аполония:
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР