Тазгодишното издание на Киномания ще стартира на 14 ноември в

...
Тазгодишното издание на Киномания ще стартира на 14 ноември в
Коментари Харесай

Филмът на Мариус Куркински открива Киномания 2019

Тазгодишното издание на Киномания ще започва на 14 ноември в зала 1 с прожекция на кино лентата „ Засукан свят “ с режисьор Мариус Куркински – екранизация по едноименния роман от сборника „ Диви разкази “ на огромния български публицист Николай Хайтов. Филмовата гледка ще се организира сред 14 и 28 ноември, а акцентите в програмата са повече от любопитни.

Киномания 2019 ще предложи на своята аудитория на половина повече страсти с първото издание на Танц Филм Фест, който предшества фестивала, по тази причина и назоваваме това издание 33 ½. Специално внимание обръщаме на 50 годишнината на един от знаковите български режисьори и артисти Мариус Куркински и на 100 години от рождението на Николай Хайтов.

„ Киномания не е просто един продуцентски план. Киномания и посланието ни „ Гледай “, са опит, посредством който да забележим през очите на киното значителните процеси и полезностите - по какъв начин те се трансформират и ние с какво можем да допринесем. „ Засукан свят “ е филм-послание и ние от НДК бяхме твърдо уверени, че точно с него би трябвало да открием Киномания “, акцентира Борислав Велков, ръководител на Съвета на шефовете в НДК.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР