Тазгодишният промоционален ден (Prime Day) беше особено успешен за гиганта

...
Тазгодишният промоционален ден (Prime Day) беше особено успешен за гиганта
Коментари Харесай

Въпреки проблемите, Amazon постави нов рекорд по приходи в своя ден на ниските цени

Тазгодишният промоционален ден (Prime Day) беше изключително сполучлив за колоса в електронната търговия Amazon. Компанията на Джеф Безос осъществя рекордни продажби за 4.2 милиарда $, което е с 33% повече от предходната година, съгласно оценките на анализатора на Wedbush Securities Майкъл Пахтър, представени от Bloomberg.

Онлайн търговецът на дребно няма процедура да разкрива приходите от 36-часовото събитие, извършено при започване на седмицата. Оценката на Пахтър се базира на данните на Amazon, че е доставила повече от 100 млн. продукта, както и че дребните и междинните предприятия продадоха артикули на стойност над 1 милиарда $ за първите 24 часа на промоцията.

 $1 милиард за 30 часа - Amazon регистрира сполучливи продажби на Prime Day
$1 милиард от продажби за 30 часа - колосът Amazon доближи нов връх

Коя е най-популярната покупка?

Компанията включи 4 нови страни, в това число Австралия, в годишния си шопинг маратон, като всички регистрират по-големи доходи. Електронният търговец осъществя по-силни продажби в своя Prime Day даже от тези по време на Черния петък.

Онлайн магазинът на Amazon съдържа лични артикули, както и артикули от повече от 2 млн. самостоятелни търговци, които заплащат на компанията комисионни и такси за предпазване, доставка и продажба на платформата й.

 Джеф Безос е толкоз богат, че може да изкупи огромна част от фондовите тържища в света
Джеф Безос е толкоз богат, че може да изкупи огромна част от фондовите тържища в света

Анализатори поучават милиардера да диверсифицира благосъстоянието си

Трудно начало

Оценката на Пахтър надвишава предварителната прогноза за общи продажби от 3.4 милиарда $ на Coresight Research. Но даже и тя е с 1 милиарда $ (40%) по-висока от оценката за продаденото през предходната година.

Промоционалният ден започва мъчно за Amazon, защото имаше механически прекъснявани в работата на платформата й. Клиентите не успяваха да поръчат или платят мечтаните артикули, като вместо това уеб сайтът им изпращаше фотоси на кучета, съпроводени с леко глупавото опрощение, че " нещо се е объркало от наша страна ".

Клиентите незабавно се оплакаха в обществените медии с хаштага #PrimeDayFail, а някои от тях се отхвърлиха от плануваните покупки. Сайтът за отстъпки Lovethesales.com прави оценка, че проблемите със уеб страницата костват на Amazon повече от 99 млн. $ в продажби.

Bad news: Amazon seems to be crashing from demand for Prime Day sales. Good news: Amazon's error page is amazing. pic.twitter.com/lhUcipHTZX
— Seth Fiegerman (@sfiegerman) 16 юли 2018 година

" Не всичко вървеше като разходка в парка, имахме сложен старт ", оповестиха от компанията на идващия ден, само че без да разкриват повода за проблемите.

Проблемите могат да се дължат и на претоварване на сървърите, поддържащи уеб страницата на компанията на Джеф Безос, който притегля клиенти от целия свят. " Шокирана съм, че казусът ги хвана неподготвени в един от най-важните им дни в годината ", съобщи пред AP анализаторът Сучарита Малпуру-Кодали от Forrester Research.

Проблемите се демонстрираха единствено в ранните часове на промоционалния ден, след което продажбите бързо се възвърнаха.

 Как Amazon завоюва за 3 месеца толкоз, що се касае за последните 14 години?
Как Amazon завоюва за 3 месеца толкоз, що се касае за последните 14 години?

Големият триумф на онлайн колоса

Големи облаги за елементарните търговци

Най-бързо растящите категории бяха продуктите за домашни любимци, спортни артикули, хранителни артикули и артикули за хубост, което демонстрира, че събитието не се лимитира до промоционални покупко-продажби за тв приемници и електроника, съгласно Feedviser, който продава програмен продукт за ценообразуване на артикули, употребен от търговците на Amazon.

Независимите търговци на Amazon също имаха добър ден. Техните продажби набъбнаха с 28% през първите 30 часа на промоционалния ден спрямо миналогодишното събитие, което продължи тъкмо 30 часа, съгласно Skubana, софтуерна компания за електронна търговия, обобщаваща данните от стотици търговци, които продават продуктите си на платформите на Amazon.

 Amazon регистрира 43% растеж на приходите си, а Безос става още по-богат
Amazon регистрира 43% растеж на приходите си, а Безос става още по-богат

Продажбите на компанията стигат 51 милиарда $

Увеличаването на продажбите оказа помощ да се компенсират всички спомагателни пари, които търговците заплатиха за реклама или с цел да бъдат включени във флаш продажбите на уеб страницата, отбелязва Чад Рубин, съосновател на Skubana. Компанията на Джеф Безос продава реклама на търговците и събира такси, с цел да ги включи в своите " светкавични покупко-продажби ", които са изложени на видно място по време на събитието.

" Нарастващият прилив подвига всички кораби. Увеличаването на трафика е от изгода за нашите клиенти, изключително тези, които усетиха нарастване на приходите си от артикули с най-високо качество, без да заплащат в допълнение за светкавични покупко-продажби или да отделят повече долари за рекламата на Amazon ", изясни Рубин.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР