Тайванският съвет по въпросите с континентален Китай (MAC) реагира на

...
Тайванският съвет по въпросите с континентален Китай (MAC) реагира на
Коментари Харесай

Китай се възползва от ситуацията в Тайван, за да изгради образа си на спасител

Тайванският съвет по въпросите с континентален Китай (MAC) реагира на апела на Пекин тайванци да посещават комунистическата страна, с цел да бъдат имунизирани.

Говорителят на Китайската работа по тайванските въпроси Ма Сяогуан съобщи, че Пекин постоянно е подготвен да помогне на своите тайвански сънародници в битката с пандемията и да предложи дарения на своите ваксини Sinopharm и Sinovac. По негови думи обаче тайванската Демократична прогресивна партия постоянно е била срещу това, измисляйки си всевъзможни оправдания, с цел да отбрани своята позиция.

Ма сподели още, че тайванци могат да посещават Китай за имунизация, стига да съблюдават ограниченията за предварителна защита на пандемията в Пекин. Към 31 май 62 000 тайвански жители са били имунизирани в Китай. Той прикани Тайпе да „ отстрани изкуствените трудности “, които са пречка за разпространяването на китайските ваксини в Тайван.

От Съвета по въпросите с континентален Китай на собствен ред обявиха, че в случай че Пекин в действителност е толкоз угрижен за здравето и сигурността на тайванските жители, той ще приключи проникванията в Тайванската идентификационна зона за противовъздушна защита и ще спре да се намесва и да пречи на напъните за закупуване на ваксини в страната. Постоянният напън и нападателни дейности са главните аргументи за увеличението на антикитайските настроения измежду тайванците и утежняването на връзките сред двете страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР