Тайванските военновъздушни сили за втори пореден ден вдигнаха изтребители, когато

...
Тайванските военновъздушни сили за втори пореден ден вдигнаха изтребители, когато
Коментари Харесай

Тайван вдигна изтребители срещу 19 китайски самолета

Тайванските военновъздушни сили за втори следващ ден подвигнаха изтребители, когато голям брой китайски самолети се приближиха до острова и прекосиха сензитивната междинна линия на Тайванския пролив, като държавното управление на острова прикани Пекин да се отдръпне, оповестява "Ройтерс ".

Тайванското министерство на защитата съобщи, че са забъркани 19 китайски самолета, с един повече от предходния ден. Китай, който смята либерален Тайван са своя територия, е изпратил 12 изтребителя J-16, два изтребителя J-10, два изтребителя J-11, два бомбардировача H-6 и един аероплан Y-8 за битка с подводници.

Военновъздушни сили на Тайван "изпрати изтребители и разпростра Противовъздушна отбрана за наблюдаване на дейностите ", съобщи министерството в туит.

Китай разгласи в петък на конференция в Пекин, че стартира започва учения край Тайванския проток и осъди "тайното съглашение " сред острова и Съединени американски щати.

Американският заместник-секретар по икономическите въпроси Кийт Крач дойде в Тайпе на тридневно посещаване, най-високопоставеният чиновник на Държавния департамент, който посещава в Тайван от четири десетилетия, разгневявайки Китай.

В настрана изказване на тайванското министерство на защитата се споделя, че Китай прави провокативни действия, сериознорушщи мира и стабилността.

"Министерството на защитата строго осъжда това и приканва управляващите на континента да се управляват и да се оттеглен от ръба. "
Китайският таблоид Global Times, оповестен от формалния People's Daily на ръководещата комунистическа партия, съобщи в събота в публицистичната публикация, че ученията от петък са подготовка за завладяването на Тайван.

"САЩ и Тайван не би трябвало да преценят обстановката неправилно или да имат вяра, че учението е блъф. Ако продължат да предизвикат, неизбежно ще избухне война ", се споделя в нея.

Двете страни би трябвало да възобновят разговора, с цел да понижат риска от война, написа Джони Чианг, водач на главната опозиционна партия в Тайван "Гоминданг ", на страницата си във Фейсбук.

"Хората, които са подготвени да играят свързваща роля, са жигосани и хората, които желаят война, се считат за герои. Подобна атмосфера несъмнено не е удобна за мирното и устойчиво развиване на Тайванския проток ", сподели Чианг, чиято партия обичайно поддържа тесните връзки с Китай.

Народът на Тайван не демонстрира интерес да бъде ръководен от автократичен Китай, преизбирането на президента Цай Инг-вен предходната година значително е опълчване на Пекин.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР