Тайванските военновъздушни сили вдигнаха изтребители, когато множество китайски самолети се

...
Тайванските военновъздушни сили вдигнаха изтребители, когато множество китайски самолети се
Коментари Харесай

Тайван отново вдига изтребители - срещу 19 китайски самолета

Тайванските военновъздушни сили подвигнаха изтребители , когато голям брой китайски самолети се приближиха до острова и прекосиха сензитивната междинна линия на Тайванския пролив, като държавното управление на острова прикани Пекин да се отдръпне, оповестява " Ройтерс ".

Тайванското министерство на защитата съобщи, че са забъркани 19 китайски самолета , с един повече от предходния ден. Китай, който смята либерален Тайван са своя територия , е изпратил 12 изтребителя J-16, два изтребителя J-10, два изтребителя J-11, два бомбардировача H-6 и един аероплан Y-8 за битка с подводници .

Военновъздушни сили на Тайван " изпрати изтребители и разпростра Противовъздушна отбрана за наблюдаване на дейностите ", съобщи министерството в туит.
 Съединени американски щати стартират да въоръжават
Съединени американски щати стартират да въоръжават " Крепостта Тайван " против Китай

Продават до седем съществени оръжейни системи, в това число мини, ракети и дронове

Тайван се оплаква от многократни произшествия с китайски самолети покрай острова тази година и постоянно се постановяваше да изпраща своите F-16 и други самолети, с цел да ги прихваща .

Китай разгласи в петък на конференция в Пекин, че край Тайванския проток и .

Американският заместник-секретар по икономическите въпроси Кийт Крач дойде в Тайпе на тридневно посещаване , най-високопоставеният чиновник на Държавния департамент, който посещава в Тайван от четири десетилетия, разгневявайки Китай.

В настрана изказване на тайванското министерство на отбранат а се споделя, че Китай прави провокативни действия, сериознорушщи мира и стабилността .

" Министерството на защитата строго осъжда това и приканва управляващите на континента да се управляват и да се оттеглен от ръба. "
 Тайван зове за световна защита против
Тайван зове за световна защита против " опасността " Китай

Тайпе се опасява, че Пекин ще прибегне до мощ

Китайският таблоид Global Times, оповестен от формалния People`s Daily на ръководещата комунистическа партия, съобщи в събота в публицистичната публикация, че ученията от петък са подготовка за завладяването на Тайван .

" Съединени американски щати и Тайван не би трябвало да преценят обстановката неправилно или да имат вяра, че учението е блъф. Ако продължат да предизвикат, неизбежно ще избухне война ", се споделя в нея.

Двете страни би трябвало да възобновят разговора, с цел да понижат риска от война , написа Джони Чианг, водач на главната опозиционна партия в Тайван " Гоминданг ", на страницата си във Фейсбук.

" Хората, които са подготвени да играят свързваща роля, са жигосани и хората, които желаят война , се считат за герои . Подобна атмосфера несъмнено не е удобна за мирното и устойчиво развиване на Тайванския проток ", сподели Чианг, чиято партия обичайно поддържа тесните връзки с Китай.

Народът на Тайван не демонстрира интерес да бъде ръководен от автократичен Китай , преизбирането на президента Цай Инг-вен предходната година значително е опълчване на Пекин.
 В Китай не желаят борба със Съединени американски щати -
В Китай не желаят борба със Съединени американски щати - " последствията надвишават въображението "

Надяват се на компетентността на ръководещите за градивен диалог
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР