Тайванските депутати се сбиха в парламента във връзка с номинацията

...
Тайванските депутати се сбиха в парламента във връзка с номинацията
Коментари Харесай

Бой в парламента на Тайван

Тайванските депутати се сбиха в Народното събрание по отношение на номинацията на началник на топ държавен орган за контрол. За повторно депутатите влязоха във физическа кавга по проблема за последните седмици, осведоми Агенция Франс Прес.

Членове на опозиционната партия Гоминдан се сбиха с депутати от ръководещата Демократическа прогресивна партия, до момента в който се опитваха да блокират номинираната Чен Чу да влезе в пленарната зала.

Депутат от Гоминдан е признат в болница след порязване по ръката вследствие строшаване на стъклени панели по време на мелето. Няколко други депутати от двете страни са с леки пострадвания.

Преди в тайванския парламент постоянно възникваха конфликти сред депутати. Законодателите се сбиха поради промени и понижаване на пенсиите, когато президентът Цай Ингвен пое властта преди четири години, само че от този момент рядко пораждат спречквания.

70-годишната Чен е номинирана за ръководител на проверяваща организация, която съблюдава работата на държавните институции.

От Гоминдан са срещу назначението й, което изисква утвърждението й от доминирания от ръководещата партия парламент.

В известие от опозиционната партия означават, че от 27 номинации за членове на контролния орган 24 имат тесни връзки с ръководещите . Те приканват за отдръпване на листата с претендентите.

Чен е дълготраен деятел за отбрана на човешките права и лежа 6 година в пандиза, когато Тайван беше под диктатурата на Гоминдан. Тя даде обещание да напусне ръководещата партия , в случай че номинацията й бъде утвърдена, с цел да бъде безпристрастна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР