Тайванската прокуратура заяви в понеделник, че разследва обвинения, че хора

...
Тайванската прокуратура заяви в понеделник, че разследва обвинения, че хора
Коментари Харесай

Тайван разследва изтичане на подробности за програмата за подводници

Тайванската прокуратура съобщи в понеделник, че проверява обвинявания, че хора са се пробвали да се намесят в програмата за подводници на острова и че са изтекли детайлности за това, което би било съществено нарушаване на сигурността.

Тайван показа, значима стъпка в план, ориентиран към подсилване на защитата на острова и възпирането против китайския флот, макар че няма да влезе в употреба след две години.

Хуанг Шу-куанг, който управлява програмата, сподели пред локалните медии предходната седмица, че законодателите, чиито имена той не назова, са затруднили програмата да закупи сериозно съоръжение и че реализатор, който не е съумял да получи оферта, е препратил информация до Китай.

Върховната прокуратура на Тайван в малко изказване сподели, че обвиняванията на Хуанг са привлекли " огромно внимание " поради последствията за националната сигурност и защитата.

Той сподели, че е инструктирал прокурорите да " проверяват случая допустимо най-скоро, с цел да защитят националната сигурност ".

Не се оповестяват детайлности или имена.

Тайван превърна локалната стратегия за подводници в основна част от упорит план за модернизиране на въоръжените си сили, до момента в който Пекин организира съвсем ежедневни военни учения, с цел да отстоява претенциите си за суверенитет.

Програмата за подводници се основава на опит и технологии от няколко страни - пробив за дипломатически изолирания Тайван.
 С военни учения Китай бори арогантността на сепаратистите в Тайван
С военни учения Китай бори арогантността на сепаратистите в Тайван

Тайпе засече 16 китайски самолета край територията си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg