Тайванската компания ASRock на щанда си по време на изложението

...
Тайванската компания ASRock на щанда си по време на изложението
Коментари Харесай

ASRock представи разширителната платка Ultra Quad M.2 Card

Тайванската компания ASRock на щанда си по време на ревюто CES 2018 показа PCI Express 3.0 x16 разширителната карта, носеща името Ultra Quad M. 2 Card. С помощта на това устройство можете елементарно да създавате RAID-масив от четири NVMe-диска в M. 2 формат с пропускателна дарба от 32 Gb/s за всеки обособен SSD.



Този артикул се нарежда от производителя като опция на платката ASUS Hyper M. 2 x16 Card, притежавайки редица преимущества. За начало, устройството на ASRock поддържа дискове във форм-фактор M. 2 22110 (дължина 110 мм), до момента в който продуктът на ASUS поддържа единствено M. 2 2280 (дължина 80 мм).



Според ASRock, второто преимущество е в по-краткия електрически път. Ако върху платката на ASUS, М 2 слотовете са ситуирани хоризонтално, то най-горният слот се намира по-далеч от PCI Express конектора, до момента в който при картата на ASRock те са ситуирани по диагонал, тъй че всеки слот се намира най-близо до PCI-E шината.



Третото преимущество се състои в по-големия 50-мм вентилатор (срещу 40-мм при ASUS), с опция за софтуерно ръководство на скоростта на въртене.

За следващ път без натоварване на слота PCI-E x16, картата ASRock Ultra Quad M. 2 Card е оборудвана с 6-пинов конектор за в допълнение зареждане. Тук също по този начин участва и специфична стратегия за надзор на параметрите на разширителната платка.



Датата на продажбите на картата ASRock Ultra Quad M.2 Card към момента не са оповестени, само че е известно, че целесъобразната цена е $70.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР