Тайванската армия планира да интегрира членове на храмовете в новите

...
Тайванската армия планира да интегрира членове на храмовете в новите
Коментари Харесай

Членове на будистки и даоистки храмове влизат във военните редици на Тайван

Тайванската войска възнамерява да интегрира членове на храмовете в новите си запаси сили, предвид на нестихващите закани и напън от страна на Китай и опасенията от вероятно навлизане.

По време на сесия на Законодателния юан по-рано тази седмица министърът на защитата на Тайван Чиу Куо-ченг съобщи, че в отговор на засилващите се военни закани от страна на Народната освободителна войска, военните възнамеряват да основат нова „ Агенция за готовност на отбранителния запас “ до януари идната година. Чиу сподели, че в допълнение към съществуващите цивилен организации и военни аварийни звена, в състава могат да бъдат включени и членове на будистки и даоистки храмове.

Коментарите на Чиу провокираха развълнуван спор в онлайн форума PTT, като хора от мрежата показаха полюсни отзиви. Едни считат, че това е смешка и не може да бъде осъществено, само че в случай че въпреки всичко бъде, то това би било смехотворно. Други пък са безапелационни, че храмовете разполагат с обширна мрежа от доброволци, които са се оказали много ефикасни в начинания за даване на помощ на нуждаещи се, а също така тяхната физическа мощ е доста по-голяма от тази на „ служащите с бели якички “.

Във вторник бе изяснено, че Министерство на защитата и Министерство на вътрешните работи на страната обмислят изменение на Закона за гражданска отбрана, с цел да се разшири кръгът от цивилни и доброволци, които военните могат да употребяват при положение на война или естествено злополучие. Законът за гражданска отбрана дава опция на военните да активизират цивилни групи, само че все още единствено от доброволци от полицията и пожарникари.

От Министерство на защитата се надяват обсегът на закона да се разшири, с цел да има опция за включване на доброволци от будистки и даоистки храмове, както и от църкви и неправителствени организации, които да се причислят към редиците на военните при положение на национална изключителна обстановка, изключително в този момент, когато страната е изправена пред сериозна опасност.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР