Тайван официално протестира срещу военната агресия на Китайската комунистическа партия

...
Тайван официално протестира срещу военната агресия на Китайската комунистическа партия
Коментари Харесай

Шърман С Куо призовава за ограничаване разпространението на авторитаризма

Тайван публично стачкува против военната експанзия на Китайската комунистическа партия (ККП) и саботирането на мира в Тайванския пролив.

Представителството на Тайпе в Гърция съществено осъжда това, че визитата на ръководителя на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати в Тайван е употребявано от ККП като предтекст за ескалиране на ирационалното и злонамерено „ дрънчене на оръжие “ против Тайван в нарушаване на интернационалните правила на мира.

Посланикът на Тайван в Гърция Шърман С. Куо нарави публично изказване, което гласи следното:

1. Правителството на Република Китай (Тайван) постоянно приветства интернационалните другари, подкрепящи полезностите на Тайван за независимост и народна власт. Посещението на ръководителя на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайван е значим образец за дългогодишното и устойчиво тайванско-американско другарство и партньорство, обвързано с ползите на сигурността. Тайван е подсилен от демократичната настройка на своето 23-милионно обитаеми и се употребява с необятна интернационална поддръжка. Ние мощно имаме вяра, че безспорно ще успеем да ограничим похищенията на властническите режими върху нашия народен суверенитет и взаимно с нашите сътрудници ще поддържаме мира и стабилността на Индо-тихоокеанския район.

2. Настоящата вълна от интензивни закани от страна на ККП, наред с ходовете, които подхваща, водят до заключението, че са част от нейната акция за оказване на напън, целящ да принуди интернационалната общественост да отдръпна поддръжката си към Тайван. В бъдеще ние не изключваме опцията Китай да изостри още повече обстановката в Тайванския пролив и района, с цел да направи Тайван още по-изолиран и беззащитен и да го принуди да стартира договаряния за обединяване. Ако това се лучи, мирът и просперитетът на Източна Азия ще бъдат в огромна заплаха. Призоваваме демократичните народи да покажат взаимност, да изразят позицията си недвусмислено и да наложат контрамерки, с цел да се спре разпространяването на авторитаризма.

3. Обективна истина е, че двете страни през Тайванския проток не са подчинени една на друга и никакъв напън от страна на управляващите в Пекин не може да промени това. Нашето държавно управление остава поредно в политиката си за поддържане на мира през пролива. Твърдо пазиме националния си суверенитет и в никакъв случай няма да приемем „ военно навлизане “. Нелигитимните и неоправдани дейности на ККП подкопаха статуквото в Тайванския проток, сложиха на карта животите на хората и съществено нарушиха основания на правила интернационален ред. В отговор нашето държавно управление привиква междуведомствени срещи, следи от близко развиването на обстановката, демонстрира здравомислие и нерешителност в отговорите си и предотвратява опитите на ККП да води хибридна война, с цел да раздели нашето общество. Междувременно сме в стеснен контакт и съдействие със прилежащи страни, в това число Съединени американски щати. Нещо повече, нашата войска също е в нараснала бойна подготвеност и е изцяло подготвена да предприеме своевременен и съответен отговор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР