Тайван издаде забрана за използването на китайската платформа и приложение

...
Тайван издаде забрана за използването на китайската платформа и приложение
Коментари Харесай

Правителствени и държавни устройства в Тайван остават без TikTok

Тайван издаде възбрана за потреблението на китайската платформа и приложение TikTok в устройства, принадлежащи на чиновници от обществения бранш и държавната администрация.

The Register привежда това, че възбраната идва дни откакто сходна мярка беше взета от управляващите в американския щат Южна Дакота. Действието на Тайпе беше похвалено и от шефа на Федералната комисия по връзките на Съединени американски щати. Освен него, през предходната седмица за рисковете от потреблението на TikTok приказва и шефът на Федералното бюро за следствия Крис Рей. Освен рисковете, свързани с практиките по събиране на персонални данни от страна на компания, като ByteDance, която има тесни връзки с формален Пекин, Рей уточни, че Китайската комунистическа партия може да употребява приложението за зловредно въздействие посредством операция на логаритмите за предложение на изявления.

През ноември Тайван постановиха възбрана на финансирани от формален Пекин корпорации да поддържат онлайн платформи в Тайван. Настоящата възбрана за потребление на приложението от държавни чиновници визира мобилните телефони, таблетите и персоналните компютри.

В края на ноември Южна Дакота забрани освен потреблението на приложението на всички вероятни устройства, само че и посещаването на уеб страницата на държавно устройство. За последно, сходни дейности бяха подхванати също от страна на управляващите в Южна Каролина и Мериленд, както и от американската войска и Комисията по сигурност на превоза на Съединени американски щати.

Коментирайте публикацията в нашите. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във, и ни последвайте в и или изтеглете приложението на Kaldata.com за, и!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР