Тайван и Сомалиленд сключиха споразумение за медицинско сътрудничество по-рано тази

...
Тайван и Сомалиленд сключиха споразумение за медицинско сътрудничество по-рано тази
Коментари Харесай

Тайван и Сомалиленд с пакт за медицинско сътрудничество

Тайван и Сомалиленд подписаха съглашение за здравно съдействие по-рано тази седмица, наблягайки общия си ангажимент за поощряване на здравето и благосъстоянието на хората – това обявиха от Министерство на външните работи на Република Китай.

Подписан от министъра на външните работи Джоузеф Ву в Тайпе и Либан Юсуф Осман, министър на външните работи и интернационално съдействие в Харгейса, пактът дава опция на тайванските екипи да дават медицински услуги и образование на личен състав в в Сомалиленд.

Ву сподели, че опазването на здравето е един от крайъгълните камъни на сполучливото двустранно съдействие. Споразумението ще играе основна роля за задълбочаване на връзките и двустранния продан сред Тайван и Сомалиленд.

„ Въз основа на богатия опит на Тайван в осъществяването на филантропични планове в целия свят, пактът ще даде опция и на Сомалиленд да усъвършенства потенциала и качеството на здравното лекуване в Африка “, съобщи Ву.

Според Министерство на външните работи на Тайван, партньорството сред двете страни се задълбочава и откогато бяха открити техни представителства през август 2020 година Редица настоящи планове, подкрепяни от държавното управление, се осъществят по проект в области като селското стопанство, образованието, осведомителните и информационни технологии и публичното здраве.

От Министерството обявиха още, че частният бранш в Тайван също играе значима роля – огромни дарения на медицински произведения, артикули загрижа за здравето и средства за битка с пандемията доближават до хиляди хора в Сомалиленд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР